Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Kamničani po polovici odigranih tekem na mestu državnih podprvakov, dekleta na 5. mestu

Kegljanje: Kamničani po polovici odigranih tekem na mestu državnih podprvakov, dekleta na 5. mestu

Končan je prvi del sezone 2017-2018 v katerem so bili kamniški kegljači ponovno zelo uspešni, dekleta pa so imela posamezna obdobja rezultatskih vzponov in padcev. Odlične igre v zadnjih dveh krogih ligaškega tekmovanja so večino kamniških ekip v posameznih ligah  utrdile na svojih pozicijah.

1. moška ekipa je kot najuspešnejša ekipa KK Calcit Kamnik prvi del sezone zaključila na 2. mestu 1.A moške lige. Z zmagama v 8. krogu proti KK Ljubelj Tržič in v 9. krogu proti kegljačem KK Proteus Postojna so pobegnili zasledovalcem na 3. mestu za kar 5 točk. Za trenutno vodečimi KK Konstruktor Maribor zaostajajo 2 točki. Člani 1. moške ekipe so torej prvi del sezone zaključili z 8 zmagami in 1 porazom, kar je odličen rezultatski dosežek.

Zelo zanimivo točkovno stanje na lestvici 1.A ženske lige kaže veliko izenačenost ženskih ekip v letošnji sezoni. Trenutno vodilne kegljačice KK Celje so si pred zasledovalkami zagotovile 4 točke prednosti, potem pa se je zgodilo nekaj, kar nismo videli že kar nekaj časa. Točkovna razlika med 2. mestom in 8. mestom znašale le 4 točke, kar daje ekipam v 1.A ženski ligi še dodatno motivacijo, da v nadaljevanju sezone posežejo po višjih mestih na lestvici. Kamničanke so trenutno na 5. mestu in za 2. mestom na lestvici zaostajajo le 3 točke. V zadnjih dveh krogih jesenskega dela sezone so dekleta najprej premagale kegljačice Ljubelja, potem pa so v 9. krogu izgubile proti kegljačicam KK Proteus Postojna.

1.moška ekipa je trenutke pred tekmo 9. kroga izkoristila tudi za predstavitev novih kegljaskih dresov in podobe KK CALCIT KAMNIK

1. moška ekipa KK CALCIT KAMNIK – stojijo: Trener Franci Spruk, Peter Jantol, Jakob Jančar, Andraž Babnik, čepijo: Gašper Burkeljca, Brane Potočnik, Jure Starman, Janže Lužan.

Člani 2. in 3. moške ekipe so v zadnjem krogu doživeli poraza, jesenski del sezone pa vseeno zaključili v prvi polovici ekip v posameznih ligah. Člani 2. moške ekipe so trenutno na 4. mestu 2. lige Zahod, vendar imajo isto število točk (12 točk) kot tretje uvrščeni člani KK Krka. 3. moška ekipa je v prvem delu sezone zbrala 8 točk in je trenutno na 6. mestu 3. lige Zahod.

2. ženska ekipa je svoje nastope jesenskega dela zaključila že nekoliko prej, na lestvici 2. zenske lige Zahod pa so  na odličnem 2. mestu. Zbrale so 6 točk.

Peter Jantol