Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Lea Drnovšek in Lidija Pirman imata medalji

Kegljanje: Lea Drnovšek in Lidija Pirman imata medalji

Danes smo spremljali napete dvoboje v finalu Državnega prvenstva posameznic in posameznikov. Moški so nastopali v Kranju, ženske pa v Kamniku. Prvi nastop je skupaj s predtekmovanjem štel za skupno uvrstitev v kombinaciji, zmagovalci neposrednih dvobojev v drugem nastopu pa so se uvrstili v četrtfinale. Žal v seštevku kombinacije naši niso bili pri vrhu, smo pa toliko bolj veseli, ker sta se Lea Drnovšek in Lidija Pirman uvrstili v zaključne boje za naslov državne prvakinje.

V Kamniku smo najprej spremljali neposredni dvoboj med Leo Drnovšek in Tadejo Kokalj. Obe sta igrali precej živčno in nista pokazali svoje prave igre. Med igro se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, na koncu pa sta obe dosegli povsem enak rezultat – 525 podrtih kegljev. V tem primeru se v kegljanju igra »sudden victory«. To pomeni, da ima vsaka igralka na voljo tri lučaje na polno in katera podre več kegljev, je zmagovalka. V tem primeru je bila srečnejša Lea in se tako uvrstila v četrtfinale. V drugem »paketu« bi morali igrati Tea Repnik in Lidija Pirman. Tea zaradi mature žal ni mogla nastopiti, kar je bil kar hud udarec za našo vrsto. Je pa zato Lidija s solidno igro premagala svojo nasprotnico in že smo imeli dve igralki v četrtfinalu. Žal v naslednjem bloku to ni uspelo Majdi Lužar, ki danes ni bila razpoložena. V četrtfinalu se je Lea spopadla z najboljšo iz predtekmovanja in zmagovalko v kombinaciji Plavčakovo.

Lea se ni ustrašila izkušene nasprotnice in je odlično odigrala prvi set, a tudi nasprotnica ni zaostajala in v zadnjem metu izenačila na 145 kegljev. Lea je potem dobila drugi in še tretji set, tako da je bila pred zadnjim setom že zmagovalka. V drugem dvoboju pa smo videli pravo srhljivko. Lidija je bila proti odlični igralki iz Tržiča Mariji Ahačič Premrl že v izgubljenem položaju, a je v predzadnjem metu 4. seta zadela zelo težko pozicijo, nato pa v zadnjem lučaju z »devetko« izenačila in si priborila »sudden vctory«. Tu je bila bolj zbrana od nasprotnice in dobili smo drugo polfinalistko! Ker se bosta naši dve jutri v polfinalu pomerili med seboj, imamo že zagotovljeni bronasto in srebrno medaljo, upamo pa seveda na zlato!

V Kranju sta od naših nastopila Gašper Burkeljca in Peter Jantol. Oba sta imela zelo težko nalogo, saj je imel Gašper za nasprotnika najboljšega iz kvalifikacij, Mika Steržaja, Peter pa Mateja Lepeja, najboljšega kegljača Slovenije v lanskem letu in reprezentanta. Oba sta igrala zelo dobro. Gašper je podrl 603 keglje in premagal slabo razpoloženega nasprotnika, medtem ko Peter s 606 podrtimi keglji ni uspel premagati Lepeja. V četrtfinalu se je Gašper spopadel z mladim, a odličnim Denisom Pašičem. Spet je igral odlično in pred zadnjim setom vodil z 2:1 in imel štiri keglje prednosti. Žal pa je v zadnjem setu njegovemu nasprotniku vse uspevalo in Gašper ni imel možnosti.

Vabimo vse ljubitelje kegljanja, da si že jutri s pričetkom ob 11:00 uri finalne nastope ogledajo na YouTube:

Kranj: YT kanal – Kegljaški klub Triglav Kranj Kamnik: YT kanal – kkcalcit kamnik

Štefan Flerin