Naslovnica / POUDARJENO / Kegljanje: Matej Turk in Gašper Burkeljca državna prvaka, Kristina tretja

Kegljanje: Matej Turk in Gašper Burkeljca državna prvaka, Kristina tretja

8. februar letos ni bil samo Državni kulturni praznik in praznik naših olimpijcev, ampak tudi praznik za Calcit kegljanje, za kar sta poskrbela naš Matej Turk in Gašper Burkeljca, ki sta na Državnem prvenstvu v tandemu osvojila zlato, slavje pa je z bronom na Državnem prvenstvu v disciplini sprint za kadetinje (U18) dopolnila Kristina Mihelčič.

Člani so nastopili na kegljišču KK Taborska jama v Staničevi ulici v Ljubljani. Calcit je imel  v konkurenci 24 najboljših iz cele Slovenije dva para: Marjan Dolinšek/Branko Progar in Matej Turk/Gašper Burkeljca. Žal sta se oba naša para srečala že v osmini finala. Marjan in Branko sta morala priznati premoč Mateju in Gašperju, enako pa so morali storiti tudi vsi preostali nasprotniki. Matej in Gašper sta igrala res izvrstno. Slabo sta odigrala le prvi set v četrtfinalu, ko sta na koncu zmagala po »podaljšku«, v ostalih pa sta s povprečnim izidom 150,6 kegljev/set gladko zmagala – v polfinalu z reprezentančno navezo Aleš Blaž/Davor Sobočan, v finalu pa še z Mariborskim parom Kranjc/Steržaj.

Matej Turk in Gašper Burkeljca

Članice so nastopale v Kamniku. Na domačem kegljišču smo imeli prav tako dva para: Tadeja Kokalj/Lidija Pirman in Tia Schatz/Tamara Pevec. Pričakovali smo medaljo, saj smo bili v tej disciplini zadnja leta vajeni zmag. Žal tokrat ni bilo tako. Tia in Tamara sta po »Sudden Victory« izpadli v osmini finala (9.mesto), Lidija in Tadeja pa na enak način v četrtfinalu – 8.mesto. Dvoboji so bili na splošno zelo napeti in izenačeni, žal pa rezultati niso bili na ravni Državnega prvenstva.

Istočasno je na kegljišču KK Brest v Cerknici  za dekleta, ter na kegljišču Invalid Ljubljana potekalo Državno prvenstvo za mlajše člane in članice – U18. V Cerknici sta Calcit zastopali dve dekleti: Manca Progar in Kristina Mihelčič. Čeprav sta obe odločno premladi za to konkurenco, saj Manca šteje 13, Kristina pa 12 let, sta željni dokazovanja hrabro nastopili. Žal je Manca po »Sudden Victory« izpadla v osmini finala in zasedla 11. mesto, Kristini pa je uspel preboj vse do polfinala, kjer je morala priznati premoč dve leti starejši nasprotnici. Kljub temu je v njeni zelo kratki karieri to bronasto odličje  izreden uspeh in odlična vzpodbuda za nadaljnje delo in trening.

Kristina Mihelčič

Pri fantih je za Calcit nastopil le Aljaž Vehovec, ki je prav tako star šele 12 let in mu je bilo to tekmovanje dobra izkušnja. Kljub temu je prišel do osmine finala in dosegel 16. mesto.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu KK Kamnik. Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekmovanj.

Štefan Flerin