Naslovnica / POUDARJENO / Kegljanje: Mladinke Calcita so državne ekipne prvakinje

Kegljanje: Mladinke Calcita so državne ekipne prvakinje

Zaradi korona krize vse od jeseni 2020 nismo imeli kegljači nobenih tekmovanj. Državne lige za sezono 2020/21 so odpovedane, prav tako vsa mednarodna tekmovanje, vse do sredine februarja 2021 pa tudi nismo smeli trenirati. Po delni sprostitvi ukrepov proti korona krizi, se je vodstvo Kegljaške zveze Slovenije odločilo, da se bodo izvedla vsaj državna prvenstva v mlajših kategorijah in državno prvenstvo posamezno za člane in članice.

V aprilu je bil že na sporedu prvi del tekmovanja za mladince in mladinke U-23. Mladinci, kjer žal nismo imeli predstavnikov so se merili v Kranju, mladinke pa v Kamniku. Tekmovanje je štelo za ekipno uvrstitev in kombinacijo posamezno. Naša ekipa v zasedbi Tea Repnik, Lea Drnovšek, Tia Schatz in Monika Koprivc se je odlično odrezala. Že prvi dan so dekleta nastopila odlično in dosegla najboljši ekipni rezultat. Posamezno je bila najboljša Tea Repnik s 571 podrtimi keglji. Drugi dan so sicer nastopile nekoliko slabše, vendar vseeno gladko premagale vso konkurenco in ponovno osvojile najvišji naslov. Lea Drnovšek pa je s 586 podrtimi keglji celo postavila najboljši rezultat med vsemi. Iskrene čestitke dekletom!

Rezultati dvodnevnega tekmovanja so šteli tudi za posamezno uvrstitev v kombinaciji. Končna odločitev bo znana že jutri, 08.05.2021, ko bo na kegljišču v Kamniku finale najboljših 16 posameznic. Jutrišnji nastop pa bo štel tudi za uvrstitev posamezno. Od naših deklet žal ne bo nastopila Monika, ki ji ni uspelo priti med 16, ostale tri pa imajo lepe možnosti za nova najvišja mesta, saj je Lea trenutno na drugem mestu, Tea na petem z majhnim zaostankom za prvouvrščeno, Tia pa je trenutno šesta. Držimo pesti za naše punce!

Tekmovanje se bo pričelo ob 11. uri, naša dekleta pa bodo nastopila ob 13. uri (Tea in Tia), Lea pa ob 14. uri. Neposreden prenos si lahko ogledate na YouTube kanalu: kkcalcit kamnik

Vabljeni k ogledu!