Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Nadaljevanje prvenstva v državnih ligah in nove zmage Calcita

Kegljanje: Nadaljevanje prvenstva v državnih ligah in nove zmage Calcita

Z 10. krogom se je po enomesečnem premoru začel spomladanski del prvenstva v državnih ligah. Razen druge moške ekipe, ki je tesno izgubila v Kranju, so ostale štiri ekipe Kegljaškega kluba Calcit Kamnik zmagale.

Prva moška ekipa je gostila ekipo KK Gorica, ki zaseda predzadnje mesto, vendar to ne odraža prave vrednosti ekipe. V Kamnik so prišli odločeni, da se ne bodo zlahka predali. Kamniški strateg Franci Spruk tokrat ni mogel računati na poškodovanega Petra Jantola.  Tekmo so začeli Matej Turk, Štefan Flerin in Gašper Burkeljca. Matej in Gašper sta odlično začela in dobila prva dva seta, Štefan pa je prvega izgubil, drugega nato dobil, naslednjega spet izgubil, na koncu pa le zbral toliko moči, da je s 557 podrtimi keglji premagal nasprotnika. Matej (576) je v nadaljevanju nadzoroval potek igre in zanesljivo zmagal, Gašper (570) pa je zadnja dva seta izgubil, a obdržal prednost v kegljih in bilo je 3:0 za Calcit in +37 kegljev. V nadaljevanju so za Calcit nastopili: Igor Zamljen, Marko Oman in Damjan Hafnar. Igor in Damjan sta odlično začela, Marko sicer malo slabše, a v prvih dveh izenačenih setih si je le Igor priigral občutnejšo prednost. V nadaljevanju je Marko (550) oba seta tesno izgubil. Tudi Igor (562) je popustil, kar je nasprotnik s pridom izkoristil in zmagal. Ko se je prednost Calcita že skoraj izničila, pa je z vrhunsko odigranim zadnjim setom (178 podrtih kegljev) potrdil zmago Damjan (608), ki je edini presegel znamko 600. Na koncu je bilo 6:2 za Calcit, ki tako ostaja na drugem mestu.

Prva ženska ekipa je pričakala ekipo Miklavž, ki je letos precej pomlajena in ni nudila večjega odpora. Za Calcit so začele: Lidija  Pirman, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Lidija je z daleč najboljšim rezultatom tekme (583) ponovno dokazala svojo vrednost. Tudi Lea (554) in Irena (549) nista imeli posebnega dela z nasprotnicama in sta gladko osvojili točki. Po prvem Calcit ni oddal niti ene set točke. Tako je bilo 3:0 za Calcit in kar +240 kegljev! V drugem delu so za Calcit igrale Tea Repnik, Noemi Živković in Tia Schatz. Tea (538) in Noemi (511) nista imeli večjih težav, medtem ko se je Tia (548) dodobra namučila in v zadnjem lučaju podrla en kegelj premalo za celo točko. Bilo je 7,5:0,5 za Calcit, ki je tako kot moška ekipa na drugem mestu tabele.

Druga ženska ekipa je tudi igrala doma. Gostila je KK Brest iz Cerknice. Tekmo so začele Tatjana Hace, Marija Ravnikar in Štefka Flerin. Tatjana (521) in Štefka (526) sta brez težav osvojili točki brez izgubljenega seta. Marija tokrat ni imela svojega dne. Prva dva seta je dobila, v tretjem bila blizu točki, nato pa v zadnjem ni mogla več slediti nasprotnici. Bilo je 2:1 za Calcit in +194 kegljev. V drugem delu so nato za Calcit nastopile, Nika Progar, Valerija Hanzir in Ljuba Babnik. Valerija ni bila razpoložena, zato jo je zamenjala Lea Drnovšek, ki je nato rutinirano osvojila ekipno točko. Nika (541) in Ljuba sta se morali močno potruditi za točki. Nika je odločilno prednost napravila v tretjem setu, ko je podrla kar 153 kegljev, Ljuba (483) pa je odločila dvoboj v zadnjem setu. 7:1 za Calcit in 5. mesto na lestvici.

Druga moška ekipa je gostovala na težkem terenu v Kranju proti ekipi Siliko, ki je neposreden tekmec za vrh. Tokrat sta začela Franci Grubar in Andraž Babnik. Žal sta bila v odločilnih trenutkih premalo zbrana in oba izgubila točki. Franci je podrl 534, Andraž pa 539 kegljev. Ko sta na stezi za Calcit stopila Matic Babnik in Rok Jantol je bil zaostanek 39 kegljev, a vse je še bilo možno. Žal sta tudi Matic (531) in Rok (556) odigrala pod svojimi sposobnostmi. K sreči je vsaj Rok osvojil točko in tako ob razmeroma majhnem zaostanku 29 kegljev še dajal upanje na končni uspeh. V odločilni boj sta stopila Miha Uršič in Jakob Jančar. Miha (598) je igral vrhunsko in že po treh setih odločil dvoboj. Tudi Jakob (530) je imel možnost za točko, a bi moral dobiti zadnji set, ko sta tudi že imela 19 kegljev prednosti. Žal nista bila uspešna in obe točki sta ostali v Kranju. 6:2 za Siliko in +12 kegljev. Kljub temu porazu so fantje še vedno prvi na lestvici, a sedaj ni več šale, saj je med prvimi petimi ekipami le dve točki razlike.

Tretja moška ekipa je gostovala pri prav tako težkem nasprotniku KK Pivka. V borbi za vrh so nujno potrebovali točke. Tokrat je v prvem bloku poleg Mirjana Mlinariča spet zaigral tudi vodja ekipe Brane Potočnik. Po težki operaciji kolena je pokazal, da ni pozabil, kako se keglja. Podrl je odličnih 585 kegljev in osvojil pomembno ekipno točko. Mirjan (513) ni bil najbolj razpoložen in je moral priznati poraz. V drugem bloku sta nato nastopila Igor Alpner in Pavel Serša. Igor, ki je vsestranski športnik, v kegljanju pa nima ligaških izkušenj, je izvrstno opravil nalogo. Čeprav je imel močnega nasprotnika, je s 565 podrtimi keglji osvojil drugo ekipno točko. Tudi Pavel (529) je v praktično zadnjem metu uspel in bilo je 3:1 za Calcit. V zadnjem bloku sta nato nastopila še Rudi Vidic in Miha Uršič. Miha, ki je v petek že nastopil za 2.ekipo, je spet odigral vrhunsko in ponovil rezultat 598 podrtih kegljev, kar bo nemara dalo misliti tudi vodji 1.ekipe Franciju Spruku. Odlično je odigral tudi veteran Rudi (570), ki je zaokrožil odličen nastop celotne ekipe, ki zaseda drugo mesto na lestvici, le točko za vodilnim Vodnjakom.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu KK Kamnik. Na spletni strani so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin