Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Nov uspešen vikend za kamniške kegljače

Kegljanje: Nov uspešen vikend za kamniške kegljače

V 6. krogu v državnih ligah sta obe prvi ekipi zmagali v gosteh, druga in tretja moška ekipa sta slavili doma, le druga ženska ekipa se je z gostovanja v Novi Gorici vrnila praznih rok.

Prva moška ekipa je gostovala v Slovenskih Konjicah pri istoimenskem moštvu, ki se letos bori za izpad. Tekmo sta za Calcit začela Matej Turk in Igor Zamljen. Matej je začel odlično in kljub hudemu odporu nasprotnika zdržal do konca in s 591 podrtimi keglji zanesljivo osvojil točko. Igor proti legendi Kirbišu tokrat ni našel prave igre. Po 60 lučajih ga je zamenjal Marko Oman, ki je zaradi bolezni izpustil zadnjo tekmo. Odigral je zelo dobro, a vseeno proti razigranemu nasprotniku izgubil dodatnih nekaj kegljev. Torej 1:1 in nepričakovano velik zaostanek – 48 kegljev. V drugem paru sta za Calcit nastopila Štefan Flerin in Peter Jantol. Štefan (584) je brez težav osvojil točko, Peter pa je po izgubljenem prvem setu pohodil plin in v odličnem nadaljevanju s 580 podrtimi keglji dodal tretjo ekipno točko. Tudi razlika v kegljih se je krepko (+79 kegljev) prevesila na stran Calcita. V zadnjem paru sta nastopila še Gašper Burkeljca (574) in Damjan Hafnar (575). Ko je že kazalo, da bosta oba osvojila ekipni točki, je Gašperjev nasprotnik v zadnjih osmih lučajih podrl kar 45 kegljev in bilo je 6:2 za Calcit, tako da so fantje s povsem enakim izkupičkom kot Triglav na prvem mestu.

Prva ženska ekipa je na gostovanje v Celje odpotovala brez Tee Repnik. Proti zadnje uvrščenim domačinkam naša dekleta niso imela težkega dela. Čeprav se na težkem kegljišču  niso ravno izkazala z rezultati, so zmagala s 6:2. Začeli sta veteranka Majda Lužar in Tamara Pevec. Majda (510) ni imela nobene možnosti proti odlični Kozmusovi, medtem, ko Tamara za svojo tekmico ni pretirano zaostajala. Po 60 lučajih jo je zamenjala Lea Drnovšek, ki je igrala precej bolje, dobila oba preostala seta, a so ji za ekipno točko zmanjkali 4 keglji. Po vodstvu Celjank z 2:0 in 80 keglji prednosti so pobudo prevzele Kamničanke. V drugem paru sta Tia Schatz (508) in Irena Koprivc (520) osvojili obe ekipni točki in nadoknadili 48 kegljev. V zadnjem paru pa sta Tadeja Kokalj (534) in Noemi Živković (543) pometli z nasprotnicama in zmaga je odšla v Kamnik. S peto zaporedno zmago so skupaj s prav tako še neporaženo ekipo Proteus na 1. mestu.

Druga ženska ekipa je gostovala v Novi Gorici. Tokrat so ugodno presenetile z zelo dobro igro in lepim ekipnim rezultatom 3150 podrtih kegljev. To žal ni zadostovalo za več kot časten poraz s 6:2. Najboljše so bile Marija Ravnikar (552), Lidija Pirman (546) in Štefka Flerin s 532 podrtimi keglji. Igrale so še Tatjana Hace, Nika Progar in Ljuba Babnik.

Druga moška ekipa je na domačem kegljišču pričakala ekipo Taborska jama 2. Po nepričakovano oddani točki v Kranju so tokrat dali vse od sebe in gladko zmagali s 7:1. V prvem paru sta Miha Uršič (537) in Rok Jantol (562) šele v zaključnem setu strla svoja nasprotnika in osvojila obe ekipni točki. V drugem bloku sta nastopila brata Andraž in Matic Babnik. Matic (529) ni imel svojega dne in se je dodobra namučil s svojim nasprotnikom. Na koncu je le osvojil ekipno točko. Andraž je tudi slabo začel, nato pa zadnja dva seta odigral odlično in s 571 podrtimi keglji dobil še četrto ekipno točko. Zadnja sta za Calcit nastopila Gašper Pirman in Franci Grubar.  Gašper je dobro začel, nato pa popustil in izgubil, medtem ko je Franci igral odlično, ter z daleč najboljšim rezultatom tekme (605) potrdil zmago in 1. mesto na lestvici.

Tretja moška ekipa je pred tem prav tako doma igrala proti ekipi Triglav 3 iz Kranja. Tokrat nismo videli pretirano dobre igre, a zmaga proti povprečnim gostom vseeno ni bila ogrožena. Za končno zmago s  6:2 so prispevali: Branko Progar 529, Tone Klemenc 510, Franci Poljanšek 520, Mirjan Mlinarič 518, Rudolf Vidic 523 in Marjan Dolinšek 515 podrtih kegljev.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na  YT kanalu (kkcalcit kamnik).

 Štefan Flerin