Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Novi zmagi prvih ekip Calcita

Kegljanje: Novi zmagi prvih ekip Calcita

Po natančno treh mesecih premora zaradi korone se je s 17. krogom nadaljevalo prvenstvo v državnih ligah. Obe prvi ekipi Calcita sta na domačem kegljišču prepričljivo premagali neposredne tekmece za vrh, tretja moška ekipa je dosegla pomembno zmago v Kranju, medtem ko sta druga moška in druga ženska ekipa izgubili na gostovanju.

Prva moška ekipa Calcit je v derbiju kroga gostila ekipo Proteus. Čeprav jih v zadnjem obdobju redno premagujejo, je bilo nekaj negotovosti, saj imajo Postojnčani nekaj izvrstnih posameznikov, poleg tega pa je bila to prva resna preizkušnja po treh mesecih prisilnega premora. Za Calcit so prvi stopili na steze Jure Starman, Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca. Začetek je bil silovit. Vsi trije so v prvem setu krepko presegli 150 kegljev, vendar tudi gostje niso veliko zaostajali. Gašper je celo izgubil prvi set. Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Videli smo vrhunsko predstavo. Blestel je Gašper, ki je podrl vrhunskih 631 kegljev, Kristjan pa se je ustavil pri 605. Malo je popustil le Jure, ki je podrl 579 kegljev, vsi trije pa so osvojili točke in prinesli 98 kegljev prednosti. Tekma je bila praktično odločena, toda v boju za naslov so pomembne tudi set točke, zato je bila tudi druga trojica Matej Turk, Marko Oman in Peter Jantol izredno motivirana. Spet smo videli vrhunsko predstavo in odlične rezultate. Matej, ki je podrl 592 kegljev je dvoboj odločil že v tretjem setu, medtem ko sta se Marko in Peter borila za vsak kegelj vse do konca. Marko (601) je z odlično igro v zadnjem setu dvoboj dobil, Petru (584) pa žal ni uspelo in je moral priznati premoč nasprotniku. Na koncu je bilo 7:1 za Calcit, ki je s 3592 podrtimi keglji dosegel tudi najboljši ekipni rezultat sezone na domačem kegljišču. Calcit je sedaj na prvem mestu povsem izenačen z ekipo Konstruktorja. Tako bo o naslovu prvaka odločal prav zadnji krog!

Prva ženska ekipa je gostila ekipo Proteus, ki je že novi državni prvak. Odprt pa je boj za drugo mesto, ki ga Kamničankam prinaša le zmaga. Tekmo so pričele Tamara Pevec, Tadeja Kokalj in Tea Repnik. Začetek ni bil pretirano obetaven, saj sta Tamara in Tadeja prvi set izgubili, Tea pa gladko dobila. V nadaljevanju je tudi Tadeja igrala vse bolje in zmagala s 554 podrtimi keglji. Žal Tamari to ni uspelo in je izgubila za 11 kegljev. Tea je svoj dvoboj prepričljivo dobila in se ustavila pri izvrstnih 585 podrtih kegljih. Po vodstvu z 2:1 in prednostjo 122 kegljev je bila zmaga že blizu. V drugem bloku so za Calcit nastopile Klara Koprivec, Noemi Živković in Irena Koprivc. Videli smo enak scenarij kot v prvem delu. Slab začetek Klare in Noemi, ter prepričljivo igro Irene, ki je svoj dvoboj gladko dobila in podrla odličnih 580 kegljev. Klara (533) je v nadaljevanju uspela premagati nasprotnico, Noemi (542) pač ne in bilo je 6:2 za Calcit. S to zmago so se Kamničanke povzpele na odlično drugo mesto, ki ga morajo z vsaj neodločenim izidom v zadnjem krogu le še potrditi.

Druga moška ekipa je gostovala v Novem mestu pri ekipi Krka. Tekmo sta za Calcit otvorila Igor Zamljen in Matic Babnik. Igor je začel slabo, Matic pa odlično. Nato je Igor (564) močno popravil igro in osvojil točko, Matic pa je kljub solidnemu rezultatu (552) izgubil. Bilo je 1:1 in 14 kegljev prednosti za domače. V drugem bloku sta za Calcit nastopila Štefan Flerin in Andraž Babnik. Štefan je imel zelo slab dan in ga je zamenjal Marjan Dolinšek. Žal za točko ni bilo možnosti. Andraž je tudi začel slabo, vendar je nadaljeval odlično in osvojil točko z zelo dobrih 575 podrtih kegljev. Tako je bilo 2:2, a že 62 kegljev prednosti za domače. V zadnjem bloku sta nastopila še Mirjan Mlinarič in rahlo poškodovani Brane Potočnik. Zelo dobro sta se borila in v tretjem setu znižala razliko na vsega 7 kegljev zaostanka. Žal jima je potem zmanjkalo tudi malo sreče, saj sta tako Brane (539), kot Mirjan (554) izgubila za 13 kegljev in zmaga je ostala doma.

Tretja moška ekipa je gostovala v Kranju pri ekipi Adergas. Z izjemo Francija Grubarja sami mladi fantje. Bili so odločeni, da odnesejo obe točki v Kamnik, kar jim je tudi uspelo in to kar z rezultatom 8:0! Najboljši je bil Franci Grubar (580), odlična sta bila tudi Branko Progar (570) in Rok Jantol (569). Nastopili so še Miha Uršič (547), Jakob Jančar (536) in Klemen Končnik s 510 podrtimi keglji. Dosegli so tudi izvrsten ekipni rezultat 3312 podrtih kegljev.

Druga ženska ekipa je v zadnji tekmi sezone gostovala v Cerknici pri ekipi Brest. Niso bile v popolni postavi, a so se odlično upirale domačinkam. Po dveh blokih so celo vodile s 3:1 in prednostjo 83 kegljev. Tatjana Hace je podrla 515, Štefka Flerin in Nika Progar po 530, ter Marija Ravnikar 524 kegljev. V zadnjem delu sta nastopili še Valerija Hanzir in Lara Šuštar. Žal jima kljub zelo dobri predstavi Lare (537) ni uspelo zadržati prednosti in na koncu so nesrečno izgubile s 3:5 in zaostankom vsega 8 kegljev.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin