Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Odprtje Svetovnega prvenstva mladink v Kamniku

Kegljanje: Odprtje Svetovnega prvenstva mladink v Kamniku

Začelo se je! Včeraj, po dveh mesecih dela s pripravo in obnovo kegljišča smo končno dočakali enega najpomembnejših dogodkov na kamniškem kegljišču. Z uradno otvoritvijo se je pričelo Svetovno prvenstvo.

Otvoritev se je pričela ob 18. uri, dogajanje na kegljišču pa se je začelo že veliko prej. Prve ekipe so prišle že kmalu po 16. uri, potem zdravstveni delavci, ki so opravili hitre teste, pa sodniki, predstavniki krovne kegljaške organizacije WNBA, člani predsedstva Kegljaške zveze Slovenije s predsednikom g. Milanom Kureličem na čelu, Slavnostni govornik, župan mesta Kamnik, g. Matej Slapar in direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo mesta Kamnik, g. Franci Kramar, ter seveda mnogi člani in pa najvišji predstavniki Kegljaškega kluba Kamnik, na čelu s predsednikom Leonom Pirmanom.

Medtem, ko se bo v Kamniku s kvalifikacijami posamezno in mešanimi pari tekmovanje šele začelo, se na drugem prizorišču, v Kranju že veselimo prvih medalj. Mladinke do 18. leta so v zasedbi Iris Zoran, Tea Repnik, Špela Kunčič in Sara Rovtar osvojile srebrno medaljo ekipno.

Za prvakinjami iz Hrvaške so zaostale vsega 7 kegljev! Fantje so bili včeraj še bolj prepričljivi, saj so postali svetovni prvaki ekipno. Danes pa so dosegli še srebrno kolajno v parih. Torej, po treh dneh imamo že tri medalje! Vsa naša dekleta in tudi fantje so se uvrstili v finale posamezno, kamor se je uvrstilo 24 najboljših posameznikov/posameznic iz ekipnega tekmovanja. Pet naših je v krogu favoritov za kolajne, zato že težko čakamo finale, ki bo na sporedu v četrtek.

Še bolj napeto pa bo konec tedna, saj je v petek uradna otvoritev, v soboto pa že ekipna tekma mlajših članov v Kranju in mlajših članic v Kamniku. Tea Repnik, Lea Drnovšek in Tia Schatz, vse članice KK CALCIT Kamnik, bodo zastopale Slovenijo! Upamo in želimo, da jim bo igra stekla in se bomo veselili novih medalj.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, kjer najdete tudi povezave na neposredne prenose na YOUTUBE kanalu.

Štefan Flerin