Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Po dveh srhljivkah polovičen izkupiček prvih ekip Calcita na domačem kegljišču

Kegljanje: Po dveh srhljivkah polovičen izkupiček prvih ekip Calcita na domačem kegljišču

Z današnjo tekmo 2. ženske ekipe se je končal kegljaški vikend 5. kroga v državnih ligah. Prva moška in obe ženski ekipi so igrale doma, druga in tretja moška ekipa pa sta gostovali. Prva moška ekipa je težje od pričakovanj zmagala, zmagala je tudi druga ženska ekipa, medtem ko je zdesetkana prva ženska ekipa nesrečno izgubila. Na gostovanju v Ljubljani je malce presenetljivo zmagala druga moška ekipa, tretja pa je izgubila v Postojni.

Prva moška ekipa CALCIT je gostila ekipo KK KONJICE na čelu z legendarnim Francem Kirbišem. Čeprav brez Petra Jantola, so pričakovali gladko zmago, saj Konjičani letos niso konkurenčni za vrh. Začeli so Matej Turk, Marko Oman in Igor Zamljen. Matej je začel odlično in oba prva seta gladko dobil, medtem ko sta Marko in Igor oba prva seta izgubila. Marko ni pretirano zaostajal, Igor pa tokrat proti razpoloženemu Kirbišu ni imel možnosti. Po dveh setih je bilo tako 2:1 za goste in tudi +3 v podrtih kegljih. V drugem delu je Marko našel svojo igro, dobil oba seta in tudi dvoboj z 11 keglji prednosti in 570 podrtimi keglji. Žal to ni uspelo Mateju, ki je v zadnjem setu še imel možnosti za zmago, a mu je zmanjkal en lučaj v polno. Ob izenačenih setih je izgubil za 4 keglje. Tako so na polovici tekme z 2:1 še vedno vodili gostje, vendar so razliko povečali na neugodnih 50 kegljev.

Pred drugo trojico Kamničanov je bila težka naloga. Toda Jure Starman, Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca so bili odločeni rezultat obrniti v svoj prid. A Konjičani so bili v naletu in so v prvem setu dobili vse tri točke, povrh pa povečali prednost na +65 kegljev. Jure in Kristjan sta se potem v drugem setu precej popravila, medtem ko ‘Burki’  nikakor ni našel svoje igre. Toda, tudi gostje so začeli popuščati in razlika je padla na -38 kegljev. Tretji set je bil že povsem na strani Calcita, saj so vsi trije Kamničani dobili točke, razliko so izničili in celo povedli za 4 keglje. V zadnjem odločilnem setu pa so domači na krilih svojih zvestih navijačev preprosto pohodili goste, dobili vse točke in pridobili kar 54 kegljev! Kristjan je podrl 579, Jure pa 557 kegljev. Tudi Gašper je na koncu premagal svojega nasprotnika (553 podrtih kegljev) in bilo je 6:2 za domače in + 58 podrtih kegljev. S to zmago so že povsem blizu vrha na tretjem mestu in le dve točki za doslej nepremaganimi Postojnčani.

Podobna srhljivka se je odvijala pred to tekmo, ko se je prva ženska ekipa CALCIT pomerila z igralkami KK BREST iz Cerknice. Čeprav so nastopile brez treh igralk prve postave, so vseeno upale na uspeh. Tekmo so odprle Tamara Pevec, Tadeja Kokalj in Lidija Pirman. Po dveh setih je kazalo dobro, saj je Lidija dobila obe točki, Tamara in Tadeja pa vsaka po eno. Razlika je bila v korist Cerkničank za 13 kegljev. Žal je le Tadeja obdržala visok nivo igre in zmagala (567 podrtih kegljev), Tamara (542 podrtih kegljev) in Lidija pa sta izgubili in po polovici tekme je bilo 2:1 za gostje. Razlika v kegljih ni bila prevelika (-37 kegljev), zato so Kamničanke optimistično zrle v drugi del tekme, ko so nastopile Klara Koprivec, Noemi Živković in Majda Lužar. Klara in Noemi sta pridno nabirali točke in keglje, Majda pa je nesrečno izgubila pol točke v prvem setu, potem pa je šlo le še navzdol. Pred igro na čiščenje v zadnjem setu so gostje še vodile za 23 kegljev. Potem pa so domače odlično začele čiščenje in razlika se je naglo izničila. Sledila je borba za vsak kegelj in paranje živcev navijačem. Žal je v zadnjih metih zbranost domačih nekoliko popustila in gostje so slavile s 5:3 in z razliko vsega 8 podrtih kegljev. Točki sta osvojili Klara s 556 in Noemi s 542 podrtimi keglji.

Druga moška ekipa CALCIT je odšla na težko gostovanje k neposrednemu tekmecu SLAVIJA ŠTOJS. Še pod vtisom lanskega rahlo sumljivega poraza za 6 kegljev so bili Kamničani odločeni, da se ne bodo zlahka predali. Tekmo so začeli Miha Uršič, Matic Babnik in Rudi Vidic. Prva dva seta so vsi igrali malo zadržano. Vendar tudi domači niso blesteli. Vodili so sicer za 22 kegljev, toda niso bili ‘pravi’. To so Kamničani izkoristili. Miha in Matic sta dobila točki, Rudi pa ni pretirano izgubil. Po prvem bloku je tako vodil CALCIT z 2:1 in +20 kegljev. V drugem bloku so za CALCIT nastopili: Andraž Babnik, Štefan Flerin in Brane Potočnik. Andraž in Štefan sta začela odlično, izkoristila nerazpoložena nasprotnika in povedla z 2:0 v setih in naredila razliko +78 kegljev na +20 podlage! Žal pa je Brane naletel na izredno razpoloženega Pačelata in že po dveh setih ni imel več možnosti za zmago. Skupna razlika je bila kljub temu +46 za CALCIT. V zadnjih dveh setih sta Andraž in Štefan popustila in razlika se je hitro zmanjševala. K sreči pa je borbeni Brane odlično odigral prav ta dva seta in zmaga je odšla v Kamnik. 6:2 za CALCIT in +14 podrtih kegljev. Štefan s 564, Matic s 560 in Andraž s 552 podrtimi keglji so bili najboljši pri Kamničanih.

Tretja moška ekipa CALCIT je gostovala v Postojni pri odlični ekipi PROTEUS. Gojili so tiho upanje na presenečenje, vendar se je to izkazalo za preveč optimistično. Imeli so tudi smolo s postavitvijo, saj sta najboljša pri Kamničanih Franci Grubar s 572 in Franci Poljanšek s 553 podrtimi keglji naletela na najbolj razpoložena domačina in izgubila za 10, oziroma 14 kegljev. Solidno je odigral še Marjan Dolinšek (533 podrtih kegljev), ostali pa niso imeli nobenih možnosti proti zelo razpoloženim domačinom, ki so tako slavili z 8:0.

Druga ženska ekipa CALCIT je odigrala prvo domačo tekmo sezone proti neugodnim igralkam KK KOČEVJE. Tekmo so začele: Tatjana Hace, Tamara Pevec in Štefka Flerin. Gostje niso pričakovale, da bodo v prvem bloku nastopile najboljše domače igralke, kar jih je precej razorožilo. Po gladko izgubljenih prvih dveh setih in zaostankom 111 kegljev so vrgle puško v koruzo in domačinke so rutinirano zaključile s 3:0 in neulovljivih +233 kegljev. Tamara, ki je že dan prej zelo dobro igrala za prvo ekipo, je bila s 545 podrtimi keglji najboljša pri domačih, sledili sta Tatjana s 535 in Štefka s 528 podrtimi keglji. V drugem bloku so potem nastopile: Nika Progar (516), Lara Šuštar (493) in Marija Ravnikar (496). Glede na to, da so vse tako rekoč začetnice, so odigrale zelo dobro in gladko zadržale prednost za zmago s 6:2. To je tudi najboljše darilo za Niko, ki prav danes slavi rojstni dan.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin