Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Polovičen izkupiček igralcev Calcita v tretjem krogu državnih lig

Kegljanje: Polovičen izkupiček igralcev Calcita v tretjem krogu državnih lig

V petek in soboto je bil odigran tretji krog v državnih kegljaških ligah. Prva moška ekipa proti KK GORICA in prva ženska ekipa proti KK IMPOL sta igrali doma in zmagali. Druga in tretja ekipa sta gostovali in obe nesrečno izgubili proti KK SILIKO, oziroma KK TABORSKA JAMA.

Prva ekipa CALCIT je odprla dvoboj v sestavi: Matej Turk, Kristijan Mijatović in Gašper Burkeljca.  Pričakovati je bilo vsaj dve točki za domače, toda gostje se niso dali. V napeti borbi je bil izid ves čas zelo tesen. Po dveh setih je bil rezultat 2:1 za CALCIT, vendar le z enim kegljem prednosti. V tretjem setu je Gostinčar dosegel odločilno točko proti Mateju, ki še lovi pravo formo po poškodbi kolena. Na drugi strani pa je Kristjan povedel z 2:1 in napravil razliko + 28 kegljev, Gašper pa je po dveh dobljenih setih tretjega izgubil in celo zaostajal za dva keglja. Zadnji set je nato prepričljivo dobil in zmagal, Kristjan pa je popustil, kar je nasprotniku uspelo izkoristiti in je ob 2:2 v setih zmagal za 3 keglje. Gorica je tako na polovici tekme vodila z 2:1 in imela prednost 12 kegljev.

V drugem delu so za CALCIT nastopili: Jure Starman, Marko Oman in Peter Jantol. Obetala se je huda borba za končno zmago. V prvem setu je točko osvojil edino Jure, medtem ko sta Marko in Peter tesno izgubila. V kegljih sta bili ekipi popolnoma izenačeni. Drugi set je Jure sicer izgubil, toda Marko in Peter sta izkoristila slabšo igro nasprotnikov, dobila set in napravila prednost za CALCIT +29 kegljev. V tretjem setu pa so vsi trije naši fantje dodali plin. Vsi so prepričljivo dobili, razlika pa je narasla na nedosegljivih +72 kegljev in 6:2. Ko je vse kazalo na miren zaključek in gladko zmago, pa je Kravos presenetil Petra in v zadnjih metih uspel zmagati za dva keglja. Na koncu 5:3 za CALCIT. Jure s 604 in Marko s 583 podrtimi keglji sta tudi dosegla najboljša rezultata tekme.

Prva ženska ekipa je z optimizmom pričakala neugodne gostje iz Slovenske Bistrice. Dvoboj so odprle: Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Urška Prelog Košir. Tea in Urška sta prepričljivo dobili prva dva seta, Tadeja pa se je mučila z Barbaro Jurančič in na koncu ji je zmanjkalo 8 kegljev za točko. Toda Tea in Urška sta zelo slabi nasprotnici gladko premagali in CALCIT je povedel z 2:1 in visoko razliko + 114 kegljev. Urška je bila s 546 podrtimi keglji tudi najboljša igralka tekme.

Potem je prišlo do dogodka, kakršnih do sedaj nismo bili vajeni. Letos je namreč nastalo precej sprememb pravil. Eno od teh je, da mora vodja ekipe pred zaključkom odigranega tretjega seta prvega bloka prijaviti sodniku igralce za drugi blok (po starih pravilih je bila postava znana pred pričetkom tekme). Če vodja ekipe tega na poziv sodnika ne stori, izgubijo pravico do nastopa. Prav to se je zgodilo na tej tekmi. Tako so v drugem bloku nastopile le domače igralke (Klara Koprivec, Noemi Živković – 60 lučaje, Lidija Pirman – 60 lučajev in Majda Lužar) in tekma je bila odločena – 7:1 za CALCIT.

Druga moška ekipa je gostovala v Kranju pri ekipi SILIKO. Po tihem so upali na presenečenje, a žal se to ni zgodilo. Tekmo sta začela Andraž Babnik in Rudi Vidic. Prva dva seta se nista znašla in oba izgubila. Razlika za domače je bila +38 kegljev. Rudija je zamenjal Matic Babnik, ki je začel odlično ter dobil tretji set. Žal je nato popustil in točka je ostala doma. Toda Andraž je uspel dobiti tretji set, v zadnjem pa je s 165 podrtimi keglji še nadoknadil zaostanek in bilo je 1:1 ter +30 kegljev za domače.

V drugem bloku sta nastopila Miha Uršič in Brane Potočnik. Igrala sta odlično, oba premagala svoja nasprotnika s 3:1 in bilo je 3:1 za CALCIT in +13 kegljev. Dosegla sta tudi najboljša rezultata tekme: Miha 582 in Brane 571 podrtih kegljev.

V zadnjem bloku sta za CALCIT nastopila Franci Grubar in Štefan Flerin.  Začela sta zelo dobro in po dveh setih celo povečala prednost na +25 kegljev ob 1:1 v setih. Žal je šlo potem vse samo še navzdol in prav v zadnjih metih je bila sreča na strani domačih, ki so slavili s 5:3 in razliko dveh kegljev.

Tretja moška ekipa je šla na težko gostovanje v Ljubljano. Tekmo so začeli Branko Progar, Gregor Poljanšek in Rok Jantol. Za Branka je bil to ognjen krst, saj do sedaj ni nastopal v državnih ligah. Kljub temu se je dobro upiral in na koncu izgubil za 19 kegljev. Tudi Gregor ni uspel premagati svojega nasprotnika, Je pa to uspela Roku, ki je spet igral odlično, priigral točko za CALCIT in dosegel najboljši rezultat tekme 565 podrtih kegljev. Torej 2:1 za domače in prednost 31 kegljev.

V drugem bloku so za CALCIT nastopili Franci Poljanšek, Gašper Pirman in Marjan Dolinšek. Marjan je začel zelo dobro, Franci in Gašper pa se nista najbolje znašla. Tako so domačini imeli delni izid 6:2 in razliko v kegljih + 47 kegljev. V zadnjih dveh setih je še tlelo upanje na 4:4, saj so naši fantje precej popravili igro in vztrajno nižali razliko v kegljih. Franci je v zadnjem setu dosegel odličnih 172 podrtih kegljev. Na koncu je točko osvojil le Marjan s 557 podrtimi keglji. 6:2 za domače in +18 kegljev.

Naslednji vikend ne bo tekem v državnih ligah. 1.ženska in 1. moška ekipa CALCIT namreč odhajata v Slavonski brod na NBC pokal. Držimo pesti za čim boljši nastop!

Druga ženska ekipa prične s tekmovanjem 12.10.2019

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin,
Kegljaški klub Calcit Kamnik