Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Pomembna zmaga 1. moške ekipe v Mariboru, remi 1. ženske ekipe v Pivki

Kegljanje: Pomembna zmaga 1. moške ekipe v Mariboru, remi 1. ženske ekipe v Pivki

Po odigranem 5. krogu slovenske državne kegljaške lige sta obe ekipi v 1.A državni ligi izboljšali svoj položaj na ligaški lestvici. Kegljači prve moške ekipe so z drugo zaporedno zmago ponovno v igri za višja mesta in se nekoliko pobrali po uvodnih treh porazih. Kegljačice prve ženske ekipe pa so kljub remiju ohranile vodstvo na lestvici 1.A ženske lige.

Prva moška ekipa je odšla na gostovanje v Maribor k aktualnim državnim prvakom. Kamničani še pomnijo preteklo sezono, ko so z Mariborčani bili boj za naslov državnega prvaka in ga na koncu izgubili za 1 točko, zato so v svojih glavah imeli le eno misel – premagati Maribor! Prva trojica nastopajočih je svoje delo opravila odlično in prinesla kamniški ekipi vodstvo po polovici tekme. Damjan Hafnar (581) je premagal najmočnejšega posameznika nasprotne ekipe Timija Jurančiča, pomembno ekipno točko je priboril tudi Gašper Burkeljca (567), Matej Turk (552) pa je v zadnjem setu izgubil zelo izenačen dvoboj. V nadaljevanju so Kamničani uspeli zadržati razliko prvih treh nastopajočih in zelo napetem zaključku tekme priborili pomembno zmago kamniški ekipi. Druga trojica nastopajočih kamniških kegljačev so bili Kristjan Mijatović (549), Marko Oman (582) in Igor Zamljen (532).

1.A moška liga: KONSTRUKTOR 1 : CALCIT 1   3.0 : 5.0 (3356 : 3363)

Članice prve ženske ekipe so imele na kegljišču veliko dela z mlado zasedbo ekipe iz Pivke. V prvem paru sta Irena Koprivc (535) in Noemi Živković (539) poskrbeli za izenačen začetek, v drugem paru je Tamara Pevec (568) z odlično predstavo priborila nekoliko večjo prednost kamniški ekipi, Tea Repnik (532) pa je kljub izgubljenemu dvoboju uspešno držala minimalno razliko in ni izgubila preveč kegljev. V tretjem paru sta Tadeja Kokalj (506) in Tia Schatz (515) obe izgubili dvoboj, toda ohranili razliko v kegljih od prej. Končni rezultat tekme je bil tako neodločen.

1.A ženska liga: PIVKA : CALCIT 1      4.0 : 4.0 (3161 : 3195)

V 5. krogu so tekmo odigrali še člani tretje moške ekipe, ki so na domačem kegljišču z veliko razliko v kegljih premagali ekipo KK Portorož. Najboljši posameznik kamniške ekipe je bil Rudolf Vidic, ki je s 567 podrtimi keglji prispeval največji delež pri visoki zmagi tretje ekipe, dobro igro je prikazal tudi Brane Potočnik s 551 podrtimi keglji.

3. moška liga Zahod: CALCIT 3 : PORTOROŽ 6.0 : 2.0 (3219 : 3046)

Tekma druge moške ekipe z drugo člansko ekipo KK Proteus Postojna ni bila odigrana in bo prestavljena na drugi termin.

Druga ženska ekipa pa je bila prosta v 5. krogu 1.B ženska liga Zahod.

Peter Jantol