Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Popoln izkupiček kegljaških ekip Calcita

Kegljanje: Popoln izkupiček kegljaških ekip Calcita

V 16.krogu v državnih lig so kamniški kegljači in kegljačice dosegli same zmage. Prva moška in prva ženska ekipa Calcita sta slavili v Kranju, druga in tretja moška ekipa pa na domačem kegljišču. Druga ženska ekipa ta vikend ni tekmovala.

Prva moška ekipa Calcit je odšla na gostovanje v Kranj k ekipi TRIGLAV, ki je na domačem kegljišču vedno neugoden nasprotnik. Zavedali so se, da šteje edino zmaga, zato so odločno krenili v dvoboj. V prvem bloku sta nastopila Kristjan Mijatović in Matej Turk. Oba sta začelo odlično in dobila prva seta. Kristjan je celo napravil nedosegljivo razliko, ki jo je rutinirano obdržal do konca in dobil svoj dvoboj. Podrl je zelo dobrih 592 kegljev. Matej je imel dosti več dela, saj je imel kljub vodstvu zelo majhno razliko v kegljih. Na koncu je pokazal več zbranosti od nasprotnika v igri na čiščenje in z odličnih 601 podrtim kegljem zmagal. Bilo je 2:0 za Calcit in +33 kegljev. Zatem sta na steze za Calcit stopila Gašper Burkeljca in Marko Oman. Marko (582) je že v prvi polovici napravil veliko prednost. V nadaljevanju je sicer malo popustil, a zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena. Gašper (588) pa je moral vložiti vse svoje znanje in izkušnje, da je na koncu uspel zmagati za tri keglje. Po lepem vodstvu v prvem setu je nato dva izgubil, v zadnjem pa le zlomil odpor nasprotnika. Pred zadnjim blokom, v katerem sta za Calcit nastopila Peter Jantol in Jure Starman je kazalo, da gre zmaga v Kamnik, saj so gostje vodili že s 4:0 in +59 keglji. S tem pa se ni strinjal Davor Sobočan, ki je na domačih stezah nepremagljiv. Podrl je vrhunskih 630 kegljev in čeprav se je Peter (580) zelo dobro boril, kaj več kot en set ni mogel iztržiti. Jure je prvi set tudi izgubil in po drugem je bila razlika le še +15 za Calcit. V zadnjih dveh setih pa sta oba naša fanta močno popravila svojo igro in na koncu je Jure (595) tudi zmagal in Calcit je slavil pomembno zmago 7:1. Tako ostaja na prvem mestu.

Istočasno sta na ostalih štirih stezah igrali prvi ženski ekipi. Tu so bile Kamničanke po zadnjih uspehih nesporne favoritinje. Za Calcit sta začeli Klara Koprivec in Tadeja Kokalj. Obe sta začeli dokaj zadržano in oba prva seta izgubili. Poleg tega je bila tudi razlika v kegljih že kar 54 velika. Klara (512) do konca ni našla svoje igre in je izgubila, medtem, ko je Tadeja (540) uspela popraviti svojo igro in osvojila ekipno točko. Bilo je torej 1:1 in +59 kegljev za domače igralke. V drugem bloki sta za Calcit nastopili Tamara Pevec in Tea Repnik. Hitro se je pokazalo, da v tem bloku ne bo točke za Triglav. Obe sta prepričljivo zmagali. Tamara je podrla 544, Tea pa odličnih 578 kegljev. Zdaj je bilo že 3:1 za Calcit, žal pa še vedno 9 kegljev za domače. V zadnje delu sta za Calcit nastopili Noemi Živković in Irena Koprivc. Noemi (554) je sicer prvi set izgubila, nato pa dobila ostale tri in gladko zmagala. Irena (538) tokrat ni bila najbolj razpoložena, kljub temu pa je po prvih treh setih že zmagala in tudi ta dvoboj se je končal v korist Calcita s 7:1. Dekleta so s to zmago že trdno na tretjem mestu.

Druga moška ekipa Calcit je gostila ekipo Izole, ki je neposreden tekmec za vrh lestvice. Za Calcit so prvi nastopili Miha Uršič, Štefan Flerin in Matic Babnik. Miha, ki je neprestano v pogonu, tokrat ni bil pri metu. Dobil je sicer prvi set, nato pa, čeprav ni igral slabo, moral priznati premoč nasprotniku. Podrl je 530 kegljev. Štefan (579) in Matic (556) sta oba dokaj gladko zmagala in po prvem delu je bilo 2:1 za Calcit in prednost 53 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopili Mirjan Mlinarič, Andraž Babnik in Brane Potočnik. Mirjan (536) je z lepo razliko dobil prva dva seta, brez težav obdržal prednost in dobil svoj dvoboj. Andraž (558) je kljub nekoliko slabšemu nadaljevanju uspel premagati svojega nasprotnika, žal pa Brane (530) proti najboljšemu igralcu lige ni imel pravih možnosti. Končni izid je bil tako 6:2 za Calcit, ki se je povzpel na trenutno tretje mesto.

Tudi tretja moška ekipa je gostila ekipo, ki zaseda drugo mesto na lestvici, Vodnjak iz Novega Mesta. Za preboj proti vrhu so nujno potrebovali obe točki. Začeli so Miha Uršič, Klemen Končnik in Branko Progar. Miha (572) in Klemen (527) sta oba prva seta dobila, Branko pa je oba izgubil. Tudi na koncu ni bilo sprememb in Calcit je povedel z 2:1, a je zaostajal za 4 keglje. Obetala se je napeta končnica in srdit boj za zmago. V drugem delu so za Calcit nastopili Marjan Golob, Rok Jantol in Franci Grubar. Po prvih dveh setih je bil Marjan v izgubljenem položaju, zato ga je zamenjal Franci Poljanšek. Rok (540) je držal svojega nasprotnika na varni razdalji, Franci pa je kljub odlični igri pred zadnjim setom izgubljal 1:2 in 7 kegljev. V tretjem setu je kljub 159 podrtim kegljem izgubil za 1 kegelj! Tudi ekipno so naši zaostajali za 30 kegljev. Vse je bilo torej mogoče: neodločeno, tesen poraz ali zmaga. K sreči so naši fantje našli dovolj moči in zadnji set dobili za 65 kegljev! Franci, ki je končal pri odličnih 591 podrtih kegljih, je le zlomil nasprotnika in na koncu je bilo 6:2 za Calcit. Ekipa je zdaj na petem mestu, želijo pa si vsaj mesto višje.

Druga ženska ekipa ta vikend ni igrala.

Naslednji vikend ne bo tekem v državnih ligah, ker bo na sporedu državno prvenstvo posamezno in v kombinaciji.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin