Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Popoln izkupiček prvih ekip Calcita v Tržiču

Kegljanje: Popoln izkupiček prvih ekip Calcita v Tržiču

V 6. krogu državnih lig v kegljanju sta obe prvi ekipi CALCIT zmagali v gosteh, tretja moška ekipa je zmagala doma, ostali dve ekipi pa sta izgubili.

Prva moška ekipa CALCIT je gostovala v Tržiču pri vedno neugodni ekipi KK Ljubelj. V prvem bloku sta nastopila Kristjan Mijatović in Matej Turk. To je dalo slutiti, da želi kamniški strateg Franci Spruk takoj napraviti prednost in se izogniti negotovemu nadaljevanju. To mu je v celoti uspelo, saj je Kristjan povsem nadigral svojega tekmeca in z najboljšim rezultatom tekme (623 podrtih kegljev) napravil celo 80 kegljev prednosti. Precej težje delo je imel Matej, ki se je z izkušenim Juretom Mejačem menjaval v vodstvu. Na koncu je pokazal več zbranosti in zmagal s prav tako odličnimi 600 podrtimi keglji. V drugem bloku sta za CALCIT nastopila Gašper Burkeljca in Igor Zamljen. Oba sta prepričljivo premagala svoja tekmeca. Igorju je le en kegelj zmanjkal do 600, Gašper pa je podrl 588 kegljev. Po dveh setih torej 4:0 za CALCIT in razlika +190 kegljev! V zadnjem bloku sta nastopila še Marko Oman in Jure Starman. Čeprav je bilo edino vprašanje, kakšen bo končni izid, sta oba dala vse od sebe. Marko (583 podrtih kegljev) je igral zelo dobro, toda Blaž Čerin je bil s 612 podrtimi keglji še boljši in priboril edino točko za domače. Jure s 589 podrtimi keglji ni imel nobenih težav in CALCIT je slavil s 7:1 in razliko + 206 podrtih kegljev. S to zmago so Kamničani že drugi na lestvici skupaj z aktualnimi prvaki KK Konstruktor.

Pred to tekmo sta se pomerili ženski ekipi CALCIT in LJUBELJ. Tu je bila slika precej drugačna. Kamničanke so želele popraviti slab vtis z zadnje tekme, domačinke pa so lovile svojo drugo zmago v sezoni. V prvem bloku sta za CALCIT nastopili Tadeja Kokalj in Tamara Pevec. Obe sta začeli precej zadržano, kar sta nasprotnici izkoristili in po treh setih je kazalo na poraz obeh. Toda Tamara (537) je zadnji set odigrala odlično in uspela zmagati, Tadeja (527) pa je žal imela prevelik zaostanek in ji proti odlični Ireni Mejač ni uspelo. Po prvem setu je bilo 1:1 in vodstvo v podrtih kegljih za Ljubelj +28. V drugem bloku sta za CALCIT nastopili Urška Prelog Košir in Noemi Živković. Obe sta začeli zelo dobro. Po dveh setih je imela Urška že lepo prednost, Noemi pa odprt in izenačen boj. V finišu je Noemi (544) uspela dobiti oba zadnja seta in zmagati,  Urška (537) pa je le potrdila svojo premoč. Po dveh blokih torej 3:1 za CALCIT in +18 podrtih kegljev. V odločilni boj sta za CALCIT odšli Majda Lužar in Klara Koprivec. Majda ni našla svoje igre. Čeprav ne za veliko, je izgubila prva dva seta in po 60 metih jo je zamenjala Lidija Pirman. Klara je tudi slabo začela, vendar je dobila en set od dveh, zaostajala pa je za 7 kegljev. V tretjem setu se je začela drama. Lidija je dobila in zmanjšala razliko na -8 kegljev, Klara pa je izgubila in bila v izgubljenem položaju, saj je zaostajala za 31 kegljev. Skupni zaostanek Calcita je bil -21 kegljev. Toda Klara je v zadnjem setu napravila nemogoče. Uspela je dobiti set, nadoknadila razliko in zagotovila najmanj 4:4. Lidiji žal ni uspelo dobiti točke, je pa podrla dovolj kegljev, da so Kamničanke tudi s pomočjo premalo zbranih domačink podrle 1 (en!) kegelj več in zmagale celo s 6:2!

Druga moška ekipa je igrala doma proti ekipi Bela Krajina, ki je še lani igrala v 1.B ligi. Čeprav brez Braneta Potočnika, so pričakovali ugoden izid. V prvem bloku so nastopili Miha Uršič, Matic Babnik in Marjan Dolinšek. Miha in Matic sta igrala slabo, Marjan pa zelo dobro. Maticu je kljub povprečni igri uspelo dobiti točko, Marjan pa je imel obilo smole in je najboljšemu domačemu rezultatu (564) navkljub izgubil točko za 2 keglja. Ta nenadejano izgubljena točka je dala poleta gostom, domačim pa nepričakovano vzela precej volje do borbe. V drugem bloku so nastopili Rudi Vidic, Štefan Flerin in Andraž Babnik. Vsi so odigrali pod svojimi zmožnostmi in izgubili. Na koncu je bilo bolečih 7:1 za goste.

Tretja moška ekipa CALCIT je prav tako igrala doma. Gostila je ekipo KRANJSKA GORA. Gostje niso bili dorasli domačinom, čeprav tudi oni, z izjemo Gašperja Pirmana in Francija Grubarja (oba sta podrla 552 kegljev) niso blesteli. Za CALCIT so igrali še Miha Uršič, Andrej Rutar, Branko Progar in Franci Poljanšek.

Druga ženska CALCIT ekipa je gostovala v Ljubljani pri ekipi TABORSKA JAMA. V prvem bloku so nastopile Ljuba Babnik, Štefka Flerin in Marija Ravnikar. Ljuba proti Prosenovi ni imela možnosti, Štefka (519) je prepričljivo dobila, Marija (493) pa je po odličnem začetku nesrečno izgubila drugi set za en kegelj. Potem se ni več znašla in kljub več podrtim kegljem od nasprotnice, izgubila. V drugem bloku so za CALCIT nastopile Lara Šuštar, Tatjana Hace in Tamara Pevec. Lara ni mogla resneje ogroziti svoje nasprotnice, medtem ko sta Tatjana in Tamara igrali zelo dobro. Tamara (533) je suvereno dobila dvoboj, veliko smole pa je imela Tatjana, ki je povedla z 2:0, nato pa kljub odličnim 556 podrtim kegljem izgubila z najboljšo domačo igralko. Tako so Kamničanke žal spet plačale davek neizkušenosti in izgubile z 2:6.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin