Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Poraz 1. moške ekipe v Tržiču

Kegljanje: Poraz 1. moške ekipe v Tržiču

V 8.krogu državnih lig sta obe prvi ekipi in druga ženska ekipa gostovalo, druga in tretja moška ekipa pa sta igrali doma. Prva moška ekipa je v Tržiču doživela drugi poraz v sezoni, tesno je izgubila druga ženska ekipa v Črnomlju. Ostale tri ekipe so zmagale.

Prva moška ekipa je odšla na težko gostovanje v Tržič. V boju za naslov jesenskega prvaka so potrebovali zmago, a žal jim ni uspelo. Tekmo sta odprla Matej Turk in Gašper Burkeljca. Začela sta zelo dobro. Po dveh setih sta oddala (Gašper) le pol točke, vodila pa za 52 kegljev. Žal sta potem popustila v igri, nasprotnika pa sta odlično nadaljevala in oba naša sta bila poražena za 7 kegljev. Matej je podrl 561, Gašper pa 559 kegljev. Hladen tuš za Calcit. V drugem paru sta za Calcit nastopila Marko Oman in Štefan Flerin. Marko je naletel na zelo razpoloženega nasprotnika, ki je v prvih dveh setih podrl kar 318 kegljev. Štefan je začel bolje in oba prva seta dobil. Potem pa je Marko (558) nadaljeval precej bolje, a je le zmanjšal razliko v kegljih. Štefan (543) pa je močno popustil in prav tako izgubil točko. Pred zadnjim parom so tako domači vodili že s 4:0 in +53 keglji. Da bi rešili vsaj točko, bi morala Damjan Hafnar in Peter Jantol oba zmagati in še nadoknaditi razliko v kegljih. Pred zadnjim setom je celo kazalo, da se to lahko zgodi, saj je bilo le še 6 kegljev za domače. Damjan, ki je odigral odlično (607) je že imel dobljeno točko, medtem ko je Peter (551) potreboval še eno set točko. Žal mu to ni uspelo in Ljubelj je slavil s 7:1.

Prva ženska ekipa je (zaradi tekme v Ligi prvakov to soboto) že preteklo nedeljo igrala prav tako z ekipo Ljubelja. Manjkala je Tea Repnik, ki je odšla na državno prvenstvo v sprintu. Odlično jo je zamenjala Lidija Pirman, ki je s 556 podrtimi keglji osvojila pomembno točko.  V prvem paru je igrala še Tamara Pevec, ki pa je izgubila. V drugem paru sta nato nastopili Irena Koprivc (555) in Tia Schatz (526). Obe sta dokaj prepričljivo osvojili točki, v zadnjem paru pa sta Tadeja Kokalj (539) in Noemi Živković (571) le še potrdili novo zmago in prvo mesto na lestvici.

Druga ženska ekipa je gostovala v Črnomlju pri ekipi Bela Krajina. V zadnjem obdobju so dekleta precej popravila rezultate. V prvem paru sta nastopili Ljuba Babnik (499) in Marija Ravnikar (508). Žal nista uspeli osvojiti ekipnih točk, zaostanek pa je bil 92 kegljev. V drugem paru sta Nika Progar (481) in Štefka Flerin (524) obe osvojili točki in zmanjšali razliko na -23 kegljev. Nastopili sta še Tatjana Hace (524) in Lea Drnovšek (532). Lea je osvojila točko, Tatjana pa ne, žal pa je tudi razlika v kegljih ostala skoraj enaka (-26). 5:3 za domače.

Druga moška ekipa je doma pričakala ekipo Slavija Štojs. Za Calcit sta začela sta Brane Potočnik in Andraž Babnik. Brane je nastopil prvič po operaciji kolena in odigral zelo dobro. Podrl je 566 kegljev in brez izgubljenega seta prepričljivo osvojil točko. Tudi Andraž je igral zelo dobro, podrl še 6 kegljev več (572) in bilo je 2:0. V drugem paru sta igrala Matic Babnik (581) in Rok Jantol (554). Oba sta zanesljivo zmagala, Matic pa je še postavil najboljši rezultat tekme. Zadnji par je bil le še formalnost. Kljub temu sta Jakob Jančar (545) in Branko Progar (526) odigrala solidno. Žal je Branko oddal edino točko. Calcit je tako sam na vrhu, saj je Proteus izgubil doma.

Tretja moška ekipa je pred tem gostila ekipo Brest 2 iz Cerknice. Po prvem paru je kazalo precej slabo. Marjan Dolinšek in Rudolf Vidic, katerega je po 60 lučajih neuspešno zamenjal Tone Klemenc sta oba izgubila in pridelala -82 kegljev. V drugem paru sta nato Franci Poljanšek in Mirjan Mlinarič (549) skušala preobrniti potek tekme. Mirjan je praktično v zadnjem metu uspel osvojiti točko, medtem, ko je Francija po 60 lučajih zamenjal Igor Alpner, ki se je v krstnem nastopu dobro odrezal, žal pa točke ni uspel osvojiti. Pred zadnjim parom je tako Brest vodil s 3:1 in s kar 109 keglji prednosti! Gašper Pirman (526) in Miha Uršič sta nato naredila težko verjeten preobrat. Gašper je zanesljivo osvojil točko, Miha pa je z najboljšim rezultatom tekme (589 podrtih kegljev) premagal nasprotnika za kar 140 kegljev in Calcitu zagotovil zmago in prvo mesto na lestvici.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na  YT kanalu (kkcalcit kamnik).

Štefan Flerin