Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Poraz prve moške ekipe Calcita doma

Kegljanje: Poraz prve moške ekipe Calcita doma

Prva kamniška kegljaška moška ekipa je, v derbiju 11. kroga, doma tesno izgubila z ekipo aktualnih državnih prvakov Konstruktor. Druga moška ekipa je nekoliko presenetljivo izgubila v Škofji Loki, ostale tri ekipe pa so zmagale.

Prva moška ekipa je v nepravem trenutku pričakala aktualne prvake. Nastopili so brez še vedno poškodovanega Petra Jantola in Marka Omana. V prvem bloku so nastopili Matej Turk, Štefan Flerin in Miha Uršič. Miha je po odličnih predstavah v 2.ekipi dobil priložnost da zaigra za prvo ekipo. Matej in Miha sta začela zelo dobro in dobila oba prva seta, medtem, ko je Štefan prva dva seta izgubil. Matej (571) in Miha (554) sta v nadaljevanju obdržala prednost in osvojila ekipni točki, Štefan (567) pa kljub boljši igri v nadaljevanju ni uspel. Bilo je 2:1 za Calcit, a le 6 kegljev prednosti. V drugem bloku so nato za Calcit nastopili Gašper Burkeljca, Igor Zamljen in Damjan Hafnar. Začeli so precej zadržano, a tudi nasprotniku ni šlo. Po treh setih so gostje vodili za šest kegljev. Pred zadnjim setom je Gašper (565) že imel točko v žepu, Igor (577) kljub dobri igri ni imel več možnosti, Damjan (554) pa je potreboval zmago za vsaj neodločen izid. Žal so vsi trije ta set izgubili in zmaga s 5:3 je šla v Maribor.

 

Prva ženska ekipa je gostila ekipo Pivke, ki zasedajo sredino lestvice. Čeprav so bile brez Tadeje Kokalj in Tee Repnik, jim gostje niso delale težav na poti do nove zmage. V prvem delu so nastopile Noemi Živković, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Noemi je z najboljšim rezultatom tekme (578) gladko osvojila točko, medtem ko sta Lea (522) in Irena imeli precej dela. Zanimivo je, da sta obe izgubili po številu podrtih kegljev, a zaradi boljših set točk obe osvojili ekipni točki. Bilo je 3:0 za Calcit in +46 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile Tamara Pevec, Majda Lužar in Tia Schatz. Majda (508) ni bila kos nasprotnici in je edina izgubila ekipno točko. Tamara (548) in Tia (576) sta prepričljivo ugnali svoji nasprotnici. Tia je v prvih treh setih igrala vrhunsko. Na koncu je bilo 7:1 za Calcit, kar po nepričakovanem porazu Proteusa pomeni prvo mesto na lestvici.

Druga ženska ekipa je doma pričakala ekipo Kočevje. V borbi za zgornji del lestvice so potrebovale zmago. Tekmo so začele Marija Ravnikar, Nika Progar in Štefka Flerin. Štefka in Marija sta nepričakovano izgubili, Nika (532) pa je prepričljivo zmagala. Po zaostanku z 1:2 so tekmo v drugem delu reševale Valerija Hanzir, Lidija Pirman in Ljuba Babnik. Valerija ni našla prave igre, zato jo je zamenjala Lea Drnovšek, ki pa kljub dobri igri ni uspela nadoknaditi zaostanka. Tudi Ljuba ni igrala najbolje, a njena nasprotnica ni bila dorasla tekmica in točka je bila zgotovljena. Lidija je igrala odlično, a njena nasprotnica se ni dala. Po dveh setih je bilo 1:1, nato pa je nasprotnica močno popustila, Lidija pa ne in na koncu z daleč najboljšim rezultatom tekme (572) zapečatila zmago Calcita s 5:3.

Druga moška ekipa je precej oslabljena odšla ne zahtevno tekmo v Škofjo Loko. Nastopila nista Miha Uršič, ki je bil povabljen v 1.ekipo in Franci Grubar, ki je imel tekmo s 1.žensko ekipo v Kamniku. Tekmo sta začela Jakob Jančar in Brane Potočnik. Jakob spet ni bil razpoložen, zato ga je po 60 metih zamenjal Marjan Golob, kar pa ni dalo rezultata. Brane (535) je začel zelo dobro, nato pa ni več našel prave igre in na koncu moral priznati poraz. Domači so vodili z 2:0 in imeli kar 100 kegljev prednosti. V drugem delu sta za Calcit nastopila Matic Babnik in Tone Klemenc. Matic (584) je odigral izvrstno, žal pa je naletel na še bolj razpoloženega nasprotnika in ni uspel osvojiti ekipne točke. Tudi Tonetu (514) ni uspelo. Po vodstvu z 2:1 je v zadnjem setu izpustil zmago. Zaostanek je bil že 150 kegljev. V zadnjem bloku sta potapljajočo barko skušala rešiti Rok Jantol in Andraž Babnik. Žal je točko osvojil le Rok (544), Andražu (541) pa ni uspelo. Po tem porazu so fantje na 3.mestu, a le eno točko za vodilno ekipo Siliko in enakim številom točk kot drugi Proteus in četrti Železniki. Obeta se še hud boj za prvaka.

Tudi tretja moška ekipa je gostovala v Škofji Loki proti drugi ekipi Loke. Tokrat smo videli obrnjeno sliko kot par ur prej. Tekmo sta začela Branko Progar in Franci Poljanšek. Branko se je dodobra namučil, a na koncu s 544 podrtimi keglji osvojil točko. Franci je podrl odličnih 580 kegljev, kar je bil tudi najboljši rezultat tekme in gladko zmagal.

V drugem bloku sta nato za Calcit nastopila Igor Alpner in Pavel Serša. Igor se tokrat ni znašel, zato ga je po 60 metih zamenjal Mirjan Mlinarič, ki je na koncu odločil dvoboj v korist Calcita. Pavel (556) je bil že v izgubljenem položaju, nato pa v zadnjem setu podrl kar 159 kegljev in osvojil še četrto ekipno točko. V zadnjem bloku sta nato nastopila še Marjan Dolinšek (521) in Rudolf Vidic (545). Oba sta rutinirano pripeljala Calcit do zmage z 8:0 in skok na vrh lestvice.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu KK Kamnik. Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin