Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Prva moška ekipa Calcita je izgubila proti vodilnemu Triglavu

Kegljanje: Prva moška ekipa Calcita je izgubila proti vodilnemu Triglavu

V 12. krogu v Državnih ligah so za Calcit kegljanje nastopile samo moške ekipe. Obe ženski ekipi sta bili namreč v 12. krogu prosti. Prva moška ekipa je v derbiju kroga nudila dober odpor vodilnemu Triglavu, druga ekipa je doma nekoliko presenetljivo oddala točko Ljubelju, tretja ekipa pa je prav tako doma prepričljivo ugnala Lokomotivo iz Ljubljane.

Prva moška ekipa je odšla na težko gostovanje v Kranj. Ker so po dolgem času nastopili z najmočnejšo zasedbo, so ob morebiti kakšnem slabem členu v domači ekipi potiho računali na točko. Tekmo sta za Calcit začela Gašper Burkelca in Matej Turk. Za nasprotnika sta imela dva reprezentanta, Veliščka in Lepeja. Gašper je igral zelo dobro, a vsak set izgubil za nekaj kegljev, tako da 601 podrt kegelj ni bil dovolj za več, kot znosen poraz. Matej (575) je bil blizu v prvem setu, drugega pa izgubil kar za 54 kegljev (133:187), tako da kljub dobljenemu zadnjemu setu ni imel možnosti za točko. V drugem bloku sta nato za Calcit nastopila Marko Oman in Igor Zamljen. Marko (573) je proti reprezentantu Lužanu slabo začel, nato pa stopnjeval svojo igro in dobil zadnje tri sete in tako tudi ekipno točko. Tudi Igor (580) je prvi set izgubil, drugega nato dobil, da bi tretjega spet izgubil. Zadnjega bi za ekipno točko moral dobiti za tri keglje, a je žal nasprotnik s serijo devetk to preprečil in bilo je 3:1 za domače. Pred zadnjim blokom, v katerem sta za Calcit nastopila Peter Jantol in Damjan Hafnar. Peter je po dveh krogih pavze zaradi poškodbe odigral zelo dobro in s 594 podrtimi keglji osvojil drugo ekipno točko. Damjanu (562) tokrat met ni najbolje služil. V vseh setih je bil blizu točki, a na koncu osvojil le eno, tako, da je Triglav zmagal s 6:2.

Druga moška ekipa je doma gostila ekipo Ljubelj. Zaradi težav s korono ni mogel nastopiti Matic Babnik. Za goste pa je nepričakovano nastopil nekdanji reprezentant Bizjak, ki je v drugem delu sezone okrepil prvo ekipo Ljubelja. Za Calcit so tekmo začeli Tone Klemenc, Mirjan Mlinarič in Rok Jantol. Tone (538) je v zadnjem setu odločil svoj dvoboj, Mirjan (565) je prav tako osvojil ekipno točko, a izgubil po kegljih, Rok (561) pa kljub dobri igri ni mogel veliko proti Bizjaku in je izgubil. Tako je Calcit vodil z 2:1, a izgubljal za 52 kegljev. V odločilnem delu so za Calcit nastopili Miha Uršič, Andraž Babnik in Franci Grubar. Miha je bil s 572 podrtimi keglji spet najboljši pri Calcitu in osvojil točko. To je uspelo tudi Franciju (557), žal pa je Andraž (528) izgubil in kljub štirim ekipnim točkam in zelo dobremu ekipnemu rezultatu (3321) ni bilo dovolj za zmago –  4:4.

Tudi tretja moška ekipa je igrala doma. Proti ekipi Lokomotiva iz Ljubljane so veljali za favorite. Tekmo so začeli Branko Progar, Franci Poljanšek in Igor Alpner. Branko (528) in Franci (581) sta prepričljivo osvojila ekipni točki, Igor (527) pa je moral premoč priznati nasprotniku. V drugem delu so nato za Calcit nastopili Marjan Dolinšek, Brane Potočnik in Rudolf Vidic. Da s svojimi nasprotniki niso imeli pretiranega dela, pove podatek, da je vsak oddal le po eno set točko. Marjan je podrl zelo dobrih 576 kegljev, Brane 547 in Rudolf 544. Tudi ekipni rezultat 3303 podrti keglji je odličen. Fantje tako še vedno držijo prvo mesto na lestvici.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu KK Kamnik. Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin