Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Prva moška ekipa Calcita je osvojila Triglav, druga pa potopila Izolo

Kegljanje: Prva moška ekipa Calcita je osvojila Triglav, druga pa potopila Izolo

V 7. krogu državnih lig v kegljanju sta obe prvi ekipi CALCIT igrali doma proti ekipama TRIGLAV iz Kranja, ostale so gostovale v Novem Mestu in Izoli. Uspešni sta bili le prva in druga moška ekipa,  ostale so prizorišča zapustile sklonjenih glav.

Prva moška ekipa CALCIT je gostila ekipo TRIGLAV. V prvem bloku so nastopili Matej Turk, Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca. Vsi so začeli bolj zadržano in po dveh setih je imel le Kristjan prednost v set točkah in lepo prednost v podrtih kegljih. Matej je ob obeh izgubljenih setih močno zaostajal, Gašper pa je bil ob izenačenem izidu v set točkah v rahli prednosti. Skupno so domači zaostajali za 22 kegljev. Preostala dva seta so potem vsi odigrali mnogo bolje. Predvsem Matej (563), ki je oba dobil, vendar ni mogel nadoknaditi zaostanka, saj nasprotnik ni pretirano popustil. Tudi Kristjan (581) je gladko dobil oba seta in zmagal za 56 kegljev, Gašper (565) je sicer malo popustil v 3. setu, na koncu pa le uspešno zaključil in bilo je 2:1 za CALCIT in solidnih +42 kegljev.V drugem bloku so nadaljevali Jure Starman, Marko Oman in Peter Jantol. Marko ni imel svojega dne in je svoj dvoboj izgubil, medtem ko sta Peter (603) in Jure (591) z odliko opravila svoje delo in domači so se veselili nove lepe zmage. Bilo je 6:2 za CALCIT. S tem so obdržali odlično drugo mesto na lestvici.

Pred to tekmo sta se spopadli ženski ekipi. Za ekipo CALCIT so začele Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Majda Lužar. Tea je začela odlično in povedla z 2:0, ostala dva dvoboja pa sta bila zelo izenačena. Žal je Tadeja (531) nesrečno izgubila tretji set in tako tudi možnosti za ekipno točko. Majda (539) pa je precej popustila v zadnjem setu, kar je nasprotnica izkoristila in zmagala. Tea (536) ni dovolila presenečenja in je brez težav zadržala prednost. Po prvem bloku je bilo tako 2:1 za gostje, imele pa so tudi minimalno prednost enega keglja. To je spet obetalo napet drugi del. Za CALCIT so nastopile Klara Koprivec, Noemi Živković in Urška Prelog Košir. Klara je začela odlično, dobila oba prva seta in povedla za 30 kegljev. Noemi nikakor ni našla svoje igre in še pred koncem prvega seta jo je zamenjala Lidija Pirman. Urška pa je imela ob izenačenih set točkah in prednosti dveh kegljev tudi realne možnosti za zmago. Na koncu spet srhljivka za gledalce. Tekma je bila odločena v zadnjih treh lučajih. Žal je bila tokrat sreča na strani TRIGLAVA, ki so slavile s 6:2 in z vsega 5 kegljev prednosti.

Druga moška ekipa CALCIT je gostovala pri odlični ekipi Izole, ki je letos doživela le en poraz in to proti vodilni ekipi ADRA. Kljub temu se Kamničani, ki jih je tokrat okrepil Franci Grubar niso ustrašili. Začela sta prav Franci Grubar in Andraž Babnik. Andraž (561) je imel dokaj lahko delo, medtem, ko se je Franci (556) dodobra namučil. V zadnjem setu je zadržal nalet nasprotnika in osvojil še drugo točko. Vodstvo 2:0 za CALCIT in +33 kegljev. Toda domačini, prepričani v končni uspeh, se niso dali. Za CALCIT sta v drugem bloku nastopila Miha Uršič (556) in Matic Babnik (539). Začela sta dokaj zadržano, nasprotnika pa sproščeno. Po dveh setih sta bila oba naša brez točke, pa tudi prednost v kegljih so že imeli domači. Nato je sledil preobrat. Oba Kamničana sta preostala dva seta dobila, kar pa žal ni bilo dovolj za ekipni točki. Sta pa nadoknadila keglje. Tako je bilo po dveh blokih 2:2 in +12 v kegljih za CALCIT. V zadnji blok sta nato stopila Brane Potočnik in Štefan Flerin. Spet hladna prha za goste in ponovno brez točke za CALCIT po dveh setih. Poleg tega je bil Štefan že v izgubljenem položaju, Brane pa je še imel možnosti, saj je zaostajal za dosegljivih 11 kegljev.  Toda domači so imeli prednost +53 kegljev! Potem se je zgodilo, kar nihče ni verjel, razen maloštevilnih Kamničanov, ki so preglasili domače navijače in ponesli ekipo, v kateri ni bilo slabega moža, do epske zmage. V zadnjih dveh setih sta Štefan (565) in Brane (590) skupaj podrla prvoligaških 625 kegljev in bilo je 5:3 za CALCIT in +20 kegljev.

Druga ženska CALCIT ekipa je gostovala pri ekipi VODNJAK v Novem Mestu. Na zelo zahtevnem kegljišču se niso znašle  in izgubile s 7:1. Igrale so Štefka Flerin, Marija Ravnikar, Lara Šuštar, Nika Progar, Tamara Pevec in Tatjana Hace.  Najboljši pri Kamničankah sta bili Tatjana (530), ki je tudi osvojila edino točko in Nika (511).

Prav tako v Novem Mestu je isti dan zvečer gostovala 3. moška ekipa CALCIT. Žal jo niso odnesli dosti bolje kot ženske, saj so prav tako izgubili. Bilo je 6:2 za domače. Pri Kamničanih so igrali Marjan Dolinšek, Gašper Pirman, Gregor Poljanšek, Branko Progar, Miha Uršič in Marjan Golob/Andrej Rutar. Točki sta osvojila Miha (553) in Branko (533). Soliden je bil tudi Gašper s 538 podrtimi keglji.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin