Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Prva moška ekipa je prevzela vodstvo v elitni državni ligi

Kegljanje: Prva moška ekipa je prevzela vodstvo v elitni državni ligi

V 12. krogu je prva moška ekipa zmagala v Novi Gorici, druga in tretja moška ekipa sta zmagali doma, medtem ko sta obe ženski ekipi na težkih gostovanjih doživeli poraz.

Prva moška ekipa CALCIT je gostovala v Novi Gorici. Čeprav brez Kristjana Mijatovića so samozavestno pričakovali novo zmago. A tudi tokrat so imeli veliko dela. Tekmo sta pri Calcitu odprla Jure Starman in Gašper Burkeljca. Jure s 558 podrtimi keglji tokrat ni pokazal veliko in je proti Klemnu Mahkovicu gladko izgubil. Gašper pa je bil odlično razpoložen in je v tretjem setu napravil odločilno razliko. Skupaj je podrl odličnih 595 kegljev. Po prvem delu je bilo 1:1 v setih in +17 kegljev za domače. Tudi drugi blok, v katerem sta za Calcit nastopila Matej Turk in Peter Jantol je bil negotov. Matej je nekoliko zaostal za svojimi zadnjimi rezultati, a je s 569 podrtimi keglji uspel premagati svojega nasprotnika. Peter je spet igral odlično, a njegovih 592 podrtih kegljev žal ni bilo dovolj za zmago, saj je nasprotnik podrl še 10 kegljev več. Pred odločilnim blokom je bilo tako 2:2 in še vedno +16 kegljev za domačo ekipo. Težko delo za zadnji par. Marko Oman in Igor Zamljen sta odločno krenila v boj za zmago. In to uspešno, saj sta prvi set oba dobila in že nadoknadila zaostanek v kegljih. Marko je žal nadaljeval slabše in na koncu s 557 podrtimi keglji izgubil za vsega 7 kegljev. K sreči pa je Igor obdržal visok nivo igre in z odličnimi 597 podrtimi keglji dosegel odločilno točko za zmago s 5:3. Ker je Proteus izgubil v Tržiču, je tako je Calcit  sedaj sam na vrhu prvenstvene lestvice.

Prva ženska ekipa je odšla na težko gostovanje v Slovensko Bistrico k ekipi Impol, ki se je okrepila z mlado Špelo Kunčič iz ekipe Celja. Za Calcit sta začeli Klara Koprivec in Tea Repnik. Obe sta začeli slabo, izgubili oba prva seta in si nabrali tudi velik zaostanek v podrtih kegljih. Klara je v napeti borbi preostala dva seta dobila,  a žal s premajhno razliko, tako da je na koncu izgubila za sedem kegljev. Tea, ki je sicer podrla odličnih 565 kegljev, je prav tako imela smolo, saj je po odličnem tretjem setu zadnjega tesno izgubila in morala priznati poraz za vsega 1 kegelj. V drugem bloku sta nastopili Noemi Živković in Tamara Pevec. Noemi (519) je prvi set dobila, potem pa žal popustila in svoj dvoboj izgubila. Tamara (531) je začela odlično, potem dva seta slabo, zadnjega pa spet odlično in je zmagala za 5 kegljev. Po dveh blokih je bilo tako 3:1 za domačinke in imele so +49 kegljev. V odločilni boj sta krenili Tadeja Kokalj in Irena Koprivc. Žal sta obe izgubili prvi set. Tako je upanje na zmago še bolj upadlo. Irena je sicer nadaljevala odlično in s 563 podrtimi keglji uspela dobiti svoj dvoboj. Tudi Tadeja je nadaljevala veliko bolje in dobila naslednja dva seta. Žal pa je zadnjega spet odigrala slabše in izgubila. Kljub porazu s 2:6 imajo dekleta še vedno vse možnosti za visoko uvrstitev.

Druga moška ekipa je na domačem kegljišču gostila neugodno ekipo SILIKO iz Kranja. Dvoboj so začeli Matic Babnik, Štefan Flerin in Marjan Dolinšek. Začetek ni obetal nič dobrega. Štefan je sicer z lepo razliko dobil prvi set, Marjan in Matic pa sta oba izgubila in gostje so celo povedli za 6 kegljev. Že drugi set pa so vsi domači fantje zmagali in napravili +70 kegljev! Štefan (581) in Matic (542) sta zmagala, rahlo oboleli Marjan (524) pa je v zadnjem setu preveč popustil in izgubil. Torej 2:1 za Calcit in +76 kegljev. V drugem bloku so za Calcit nastopili Miha Uršič, Brane Potočnik in Franci Grubar. Miha (551) in Brane (535) sta dobila oba prva seta in potem rutinirano obdržala prednost do konca, medtem ko je Franci (530) naletel na zelo razpoloženega Miheliča in ni imel možnosti za zmago. Poznala se mu je tudi utrujenost, saj je prišel na stezo neposredno iz stresne tekme ženske prve ekipe v Slovenski Bistrici. S to zmago se je ekipa prebila na tretje mesto.

Druga ženska ekipa je tokrat gostovala na zelo težkem kegljišču v Kočevju in izgubila z 0:8. Z močno oslabljeno ekipo, za katero sta prvič nastopili mlada Monika Koprivc in Valerija Hanzir, niso imele nobenih realnih možnosti za uspeh. Žal tako težko gostovanje ni primerno za debi, zato moramo pohvaliti obe novinki za hrabrost. Upamo, da bosta še naprej vztrajali s treningi in bomo kmalu lahko spet poročali o novih uspehih.

Že v petek pa je svojo tekmo odigrala tretja moška ekipa Calcit. Gostili so nepredvidljivo ekipo Taborska jama iz Ljubljane, ki je prišla v Kamnik po zmago, saj so na 4.mestu. Toda mladi Kamničani so bili trdno odločeni, da zmagajo. Dvoboj so začeli Klemen Končnik, Rok Jantol in Rudi Vidic. Začetek je bil zelo izenačen, prav tako tudi stanje v set točkah. Le v podrtih kegljih je vodil Calcit za 3 keglje. V nadaljevanju pa je Klemen (518) precej popustil in celo izgubil pol točke, medtem ko sta Rudi (558) in Rok (592) nadaljevala odlično in oba dobila svoja dvoboja. Sploh Rok je v zadnjih dveh setih podrl prvoligaških 318 kegljev, v zadnjem setu celo 170! Tako je bilo 2,5:05 in +91 kegljev za Calcit. Dokaj lahka naloga za nadaljevanje, v katerem so nastopili Branko Progar, Franci Poljanšek in Miha Uršič. Še največ dela je imel Branko (506), ki je ob izenačenih kegljih dobil tri sete in tako zmagal. Franci (528) in Miha (544) pa nista imela doraslih nasprotnikov in sta gladko zmagala. Na koncu je bilo 7,5:0,5 za Calcit in kar +173 kegljev razlike. Fantje tako še naprej ostajajo neporaženi na domačih stezah.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin

X