Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Prvi ekipi Calcita sta znova zmagali

Kegljanje: Prvi ekipi Calcita sta znova zmagali

Odigran je bil 15.krog v državnih ligah. Obe prvi ekipi in druga ženska ekipa so igrali doma in zmagali. Druga in tretja moška ekipa pa sta izgubili v gosteh. Prva moška ekipa tako ostaja na vrhu skupaj s Konstruktorjem, prve ženska ekipa pa se je prebila na tretje mesto.

Prva moška ekipa Calcit je gostila ekipo Ljubelj. Pričakovali so novo zmago, kar se je tudi uresničilo. Prvi so za Calcit nastopili Matej Turk, Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca. Začeli niso najbolje, saj so v prvih dveh setih osvojili le dve celi točki, gostje pa so celo vodili za tri keglje. V nadaljevanju so zaigrali precej bolje in vsi trije osvojili ekipne točke. Matej (569) je imel še največ dela, saj je dvoboj odločil v zadnjih lučajih. Kristjan (608) je v drugi polovici podrl vrhunskih 322 kegljev, Gašper (566) pa je odločilno prednost napravil v tretjem setu. S prednostjo 97 kegljev so v drugem bloku za Calcit nastopili Jure Starman, Peter Jantol in Marko Oman. Jure (570) je imel kar precej dela, a je na koncu le osvojil točko. Peter (606) je odigral odlično vse štiri sete in nasprotniku ni dal nobene možnosti. Edino točko je oddal Marko (570), ki je sicer igral dobro, a je naletel na zelo razpoloženega Čerina. Zmaga za Calcit s 7:1.

Tudi prva ženska ekipa Calcit je imela za nasprotnika ekipo Ljubelj, s katero sta imeli pred tekmo enako število točk. Pričakovali smo napet dvoboj, saj je vsak poraz lahko usoden v boju za prva štiri mesta. Za Calcit so začele Tamara Pevec, Tadeja Kokalj in Tea Repnik. Tea (534) je začela zelo dobro, a je imela smolo, saj je oba prva seta izgubila z majhno razliko, nato pa popustila in morala priznati poraz zelo razpoloženi nasprotnici. Tadeja (532) je začela slabo, bolje nadaljevala, a ni bilo dovolj za osvojitev točke. Zmanjkalo je 13 kegljev. Tudi Tamara (523) ni uspela osvojiti točke. Dobila je sicer prvi set, nato pa ni šlo več in je bila za 9 kegljev ¨prekratka¨. Na polovici tekme so tako gostje vodile s 3:0 in razliko +67 kegljev. Težko delo za Klaro Koprivec, Noemi Živković in Ireno Koprivc, ki so za Calcit nastopile v drugem delu. Toda tokrat negotovost ni trajala dolgo. Dekleta so začela odlično in že po prvih dveh setih vodile za 60 kegljev! Do konca so razliko le še povečevale in oddale le eno set točko. Dosegle so tudi najboljše rezultate tekme: Irena je podrla 577, Klara 570 in Noemi 568 kegljev. 5:3 za Calcit in skok na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Druga moška ekipa je odšla na težko gostovanje v Črnomelj, k ekipi Bela Krajina, ki je še lani igrala v 1.B državni ligi. Domačini so veljali za nesporne favorite, a Kamničani se niso dali. Prva sta dvoboj začela Marjan Dolinšek in Matic Babnik. Oba sta začela dobro in osvojila prva dva seta. Potem je prišlo do menjave pri domačih. Nadomestni igralec je presenetil, podrl odličnih 308 kegljev in Matic (549) je nesrečno izgubil za en kegelj. Marjan (550) pa je uspel zadržati prednost, tako, da je bilo 1:1 in +16 kegljev za Calcit. V drugem bloku sta za Calcit nastopila Mirjan Mlinarič in Štefan Flerin. Po dveh setih je slabo kazalo, saj sta oba izgubljala. Mirjan (542) je nato odigral mnogo bolje in dobil svoj dvoboj, medtem, ko Štefanu (537) to ni uspelo in je izgubil. Toda upanje je še tlelo, saj je bilo 2:2 in znosnih 11 kegljev zaostanka. V odločilni boj sta nato krenila Andraž Babnik in Brane Potočnik. Oba sta se hrabro borila in set pred koncem je bilo še vse odprto. Pred zadnjim setom sta sicer oba izgubljala z 1:2, toda zaostajali smo le za 5 kegljev. Žal nam je na koncu spet zmanjkalo malo sreče. Brane (576) je sicer uspel osvojiti točko, Andražu (582) pa to ni uspelo in spet tesen poraz.  Zmaga za domače s 5:3 in +21 kegljev.

Druga ženska ekipa je gostila ekipo Vodnjak iz Novega mesta. To je bila zadnja tekma sezone na domačem kegljišču, zato so bila dekleta odločena, da pride v poštev le zmaga. Prve so za Calcit nastopile Tatjana Hace, Monika Koprivc in Štefka Flerin. Začetek je bil precej nervozen, potem pa so vse tri začutile priložnost proti nerazpoloženim gostjam in tudi osvojile vse tri ekipne točke. Štefka je podrla 513, Tatjana 511 in Monika 485 kegljev. Z lepo prednostjo 3:0 in 112 keglji prednosti so na steze stopile Nika Progar, Lara Šuštar in Marija Ravnikar. Že po dveh setih je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Nika (527) in Lara (509) sta dokaj gladko zmagali, le Marija (510) je imela smolo in v zadnjem metu oddala pol točke. 7,5:0,5 za Calcit.

Tretja moška ekipa je gostovala na Jesenicah pri ekipi Kranjska Gora. Čeprav so nastopili rahlo oslabljeni, so pričakovali zmago. A tokrat niso bili razpoloženi tako, kot na zadnjih tekmah in so morali priznati premoč domačinom. Za Calcit sta začela Branko Progar in Rok Jantol. Branko (514) je po slabem začetku uspel zmagati, Rok (532) pa tokrat ni našel prave igre in je izgubil. Podobno je bilo v drugem bloku, ko sta za Calcit nastopila Klemen Končnik in Miha Uršič. Miha (526) je imel nedoraslega nasprotnika in je brez večjih težav zmagal, Klemen pa je s solidnih 540 podrtih kegljev izgubil. Po dveh blokih je bilo tako 2:2, ter +10 kegljev za domače. V odločilnem bloku sta za Calcit nastopila Marjan Golob in Gašper Pirman. Marjan (549) je bil blizu ekipni točki, Gašper (531) pa je na začetku preveč zaostal in kljub dobremu nadaljevanju ni uspel nadoknaditi razlike in domači so zmagali s 6:2 in +23 kegljev.

 Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin