Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Prvi ekipi še naprej v boju za vrh, ostali slabše

Kegljanje: Prvi ekipi še naprej v boju za vrh, ostali slabše

V 16. krogu Državnih lig sta prva ženska in prva moška ekipa zmagali. Žal je prva ženska ekipa pred tem izgubila preloženo tekmo z Remoplastom in je spet izenačena na vrhu z ekipo Proteus. Zmagala je še tretja moška ekipa, ki kljub vodstvu na lestvici nima zagotovljenega napredovanja v višjo ligo, saj je druga ekipa doma izgubila in ima le še zgolj teoretične možnosti za napredovanje. Tudi druga ženska ekipa, ki je oslabljena gostovala pri neposrednih tekmicah za tretje mesto, je izgubila.

Prva moška ekipa je gostovala v Litiji pri istoimenski ekipi, ki je ob morebitni zmagi še upala na četrto mesto.  Za Calcit sta tekmo odprla Matej Turk in Gašper Burkeljca. Oba sta začela odlično in po dveh setih napravila razliko +59 kegljev. Nato je Matej (549) nepričakovano močno popustil in izgubil svoj dvoboj, medtem ko je Gašper (600) zdržal in v zadnjem setu uspel osvojiti ekipno točko. Bilo je 1:1 in +30 kegljev za Calcit. V drugem bloku sta nato za Calcit nastopila Marko Oman in Štefan Flerin. Oba sta imela enakovredna nasprotnika. V zelo razburljivem boju je Štefan (545) v zadnjem metu uspel osvojiti ekipno točko, Marko (581) pa kljub boljšemu rezultatu od nasprotnika ni uspel. Torej, 2:2 in +34 za Calcit. V odločilni del tekme sta za Calcit krenila Peter Jantol in Damjan Hafnar. Peter (538) je dobil prvi set, nato pa ni več našel svoje igre in je izgubil. Damjan (600) je svoj dvoboj odločil že v tretjem setu, tako da je Calcit osvojil pomembno zmago, ki fantom že zagotavlja najmanj tretje mesto.

Prva ženska ekipa je imela tokrat težko delo, saj je morala v dveh dneh odigrati dve težki tekmi v gosteh. Že v petek so odšle na Koroško v Radlje ob Dravi, kjer so naletele na razpoložene igralke Remoplasta. Domačinke, ki so se vso sezono borile za obstanek, so tokrat presegle same sebe, dosegle najboljši rezultat sezone na domačem kegljišču in presenetljivo zmagale. Kamničanke niso igrale slabo, a žal je ob zelo dobri Tei repnik (572), Tadeji Kokalj (555) in Ireni Koprivc (552) manjkal prispevek ostalih. Že manj kot 16 ur po končani tekmi v Radljah so se že pomerile v Slovenski Bistrici z neposrednim tekmecem za naslov, Impol. Od prvih štirih igralk, ki so nastopile za Calcit, je le Tia Schatz, kljub lepemu rezultatu (558) izgubila proti reprezentantki Plavčalkovi, ostale tri: Noemi Živković (543), Lea Drnovšek (556) in Tea Repnik (558) pa so zmagale. Tako so naša dekleta pred odločilnim blokom vodila s 3:1 in prednostjo +35 kegljev. Izkušeni Tadeja Kokalj (549) in Irena Koprivc (543) sta v napeti končnici sicer obe izgubili, a zadržali prednost v kegljih, tako, da je bilo 5:3 za Calcit. Dekletom gre vsa pohvala. Po nepričakovanem in bolečem porazu so se zbrale in s pomembno zmago ostale v boju za naslov.

Druga ženska ekipa tokrat ni mogla računati na pomoč katere od igralk prve ekipe. Tako pred tekmo proti neposrednim tekmicam za tretje mesto, ekipi Ograjca, niso bile pretirano optimistične. Kljub temu se niso predale vnaprej. Tekmo sta začeli Ljuba Babnik in Štefka Flerin. Obe sta naleteli na precej boljši nasprotnici in izgubili Ljuba je podrla 468, Štefka pa 513 kegljev. V drugem delu sta nastopili Nika Progar in Valerija Hanzir. Nika (490) je uspela osvojiti ekipno točko, Valerija (478) pa je izgubila. V zadnjem delu sta za Calcit nastopili Marija Ravnikar (537) in Tatjana Hace (558). Obe sta igrali zelo dobro in osvojili ekipni točki. Žal pa je bil zaostanek v kegljih prevelik, da bi lahko obrnili izid v korist Calcita. Tako je žal splavalo zadnje upanje za osvojitev tretjega mesta.

Druga moška ekipa je doma gostila ekipo Železniki, neposrednega tekmeca za vrh, ki v Kamniku vedno igra zelo dobro. Za domače je v boju za 1.mesto štela samo zmaga. Dvoboj so za Calcit začeli Matic Babnik, Miha Uršič in Rok Jantol. Žal so vsi igrali pod svojimi zmožnostmi. Solidno je igral le Rok (553), a je izgubil svoj dvoboj. Matic (511) je izgubil za 11 kegljev, Miha (537) pa je osvojil edino ekipno točko. Bilo je 1:2 in +17 za Calcit. V odločilnem bloku so nato za Calcit nastopili Jakob Jančar. Andraž Babnik in Franci Grubar. Žal se je ponovila zgodba iz prvega dela. Jakob (529) in Andraž (520) sta gladko izgubila, Franci (562) pa je edini osvojil točko, a žal je zmanjkalo 12 kegljev, da bi osvojili vsaj točko. 6:2 za goste. Po tem porazu imajo fantje le še teoretične možnosti za napredovanje v 1.B ligo. A v tej ligi je vse mogoče.

Tretja moška ekipa je prav tako doma igrala proti drugi ekipi Železniki. Tudi oni so po porazu vodilnega Vodnjaka nujno potrebovali zmago. Tekmo so začeli Branko Progar, Igor Alpner in Rudolf Vidic. Branko ni imel dobrega dne, zato ga je po 60 lučajih zamenjal Tone Klemenc, ki pa je povsem odpovedal in ekipno točko so osvojili gostje. K sreči sta Igor (506) in »zimzeleni« Rudolf (560) osvojila ekipni točki in Calcit je vodil z 2:1, a gostje so imeli 5 kegljev prednosti. V odločilnem bloku so nato za Calcit nastopili Marjan Dolinšek, Mirjan Mlinarič in Brane Potočnik. Mirjan je podrl odličnih 571 kegljev, napravil razliko v kegljih in odločil tekmo. Brane (531) in Marjan (513) pa sta v zaključku imela precej smole in namesto 7:1 je bilo 5:3 za Calcit, ki je tako spet na vrhu lestvice.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu Kegljaški klub Kamnik.  Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin