Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Svetovno prvenstvo – tokrat nova medalja za dekleta

Kegljanje: Svetovno prvenstvo – tokrat nova medalja za dekleta

Včeraj smo bili na kegljiščih v Kranju – fantje in Kamniku – dekleta, kjer smo spremljali napete dvoboje v parih. Tako pri fantih kot pri dekletih smo imeli v konkurenci po tri pare, uspešnejša pa so bila dekleta.

V Kamniku sta najprej nastopili Nika Blagovič in Amanda Zalar. Žal nista bili razpoloženi in sta z nasprotnicami iz Nemčije gladko izgubili. Naslednji sta nastopili naš up Tea Repnik in Iris Zoran. Igrali sta zelo dobro, podrli odličnih 285 kegljev, a proti vrhunski igri nasprotnic iz Hrvaške (302) nista imeli možnosti. Kot zadnji sta prišli na stezo Nataša Radić in Špela Kunčič. Nasprotnici iz Romunije jima nista bili dorasli, tako da sta se gladko uvrstili v naslednji krog, v katerem sta imeli za nasprotnici vrstnici iz Slovaške. Tudi z njima nista imeli težkega dela. Naslednji dvoboj pa je v primeru zmage že pomenil medaljo. Toda nasproti sta bili dekleti iz Hrvaške, ki sta izločili naš par Repnik/Zoran. Prvi set sta naši dekleti z rezultatom 149 podrtih kegljev dobili. V drugem pa sta Hrvatici podrli kar 165 kegljev in na vrsti je bil podaljšek, imenovan »sudden victory. Vsak par ima na voljo 4 lučaje v polno, zmaga pa tisti, ki podre več kegljev. V tem primeru sta imeli naši igralki več sreče in se že veselili medalje. V polfinalu sta nato naleteli na odlični Nemki. Oba para sta v živčnem dvoboju odigrala svojo najslabšo igro tega dne, a Nemki sta bili manj slabi in se uvrstili v finale, v katerem sta gladko zmagali in osvojili zlato. Naša ekipa pa je zabeležila novo medaljo – tokrat spet bronasto.

V Kranju sta najprej nastopila Miko Steržaj in Nejc Požun. V prvem setu sta podrla vrhunskih 175, v drugem pa 160 kegljev in tekmeca iz Hrvaške nista imela nobene možnosti. Nato sta nastopila Žiga Požar in Anej Kranjc. Proti paru iz Srbije sta igrala 1:1 v setih, v »podaljšku« pa sta imela met za zmago, a sta od potrebnih 5 kegljev podrla le 4 in v nadaljevanju izgubila za dva keglja. Zadnji naš par sta bila Nik Predovnik in Gašper Kragelj, ki pa nista imela nasprotnika, zato sta se neposredno uvrstila v naslednji krog. Žal pa sta tam naletela na naš preostali par Steržaj/Požun. Žal zato, ker se oba naša odlična para nista mogla uvrstiti naprej. Oboji so igrali odlično, a tokrat sta bila z 2:0 (317:298) boljša Nik in Gašper. V naslednjem krogu ša sta naletela na kasnejša zmagovalca iz Nemčije in nesrečno izgubila za en kegelj v »sudden victory«.

Vse dosedanje rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, kjer najdete tudi neposredne povezave na video prenose in uradno spletno stran WNBA – NBC.

Jutri je  na obeh prizoriščih na sporedu disciplina sprint, v kateri upamo na nove medalje. Pričelo se bo ob 8:30.

Spremljajmo napete borbe na YOUTUBE in držimo pesti za naše!

Štefan Flerin