Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Tea Repnik je na državnem prvenstvu pometla s konkurenco

Kegljanje: Tea Repnik je na državnem prvenstvu pometla s konkurenco

Prejšnji konec tedna se je  v Cerknici in Črnomlju odvijal prvi del državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Od članov KK CALCIT Kamnik sta nastopila Tea Repnik in Miha Uršič.

Prvi dan, v soboto je tekmovanje potekalo v Cerknici. Tamkajšnje kegljišče velja za lažje. Kljub temu so bili rezultati slabši od pričakovanj. Tea in Miha sta nastopila v prvi skupini. Čeprav sta odigrala zelo dobro (Tea 586, Miha pa 562 podrtih kegljev), do konca dneva nista vedela, kako se bo končalo. No, pokazalo se je, da je bila Tea druga, Miha pa 10. Drugi dan se je zadeva ponovila v Črnomlju. Tu je Miha podrl 577 kegljev in se povzpel na 5. mesto. Pred zadnjim nastopom v Medvodah zaostaja le 16 kegljev za prvim mestom in ima tako realne možnosti za medaljo.

Povsem druga zgodba je bila Tea. Njen nastop je bil za učbenike. Ustavila se je pri rekordnih 641 podrtih kegljih, kar doslej na državnih tekmovanjih ni uspelo še nobeni kadetinji v Sloveniji. Odkar se igra na 120 lučajev, je le 5 (pet) žensk v Sloveniji doseglo boljši rezultat. Vendar so bile to igralke svetovnega formata: Barbara Fidel (večkrat), Eva Sajko, Anja Kozmus… Druga igralka v Črnomlju je za Teo zaostala za 82 kegljev, skupno pa ima Tea 103 keglje prednosti pred zasledovalkami in zagotovljeno medaljo. Seštevek treh nastopov namreč šteje za uvrstitev v kombinaciji, zadnji nastop pa za uvrstitev posamezno. Možni sta torej celo dve medalji. Teh smo pri njej že vajeni, saj praktično ni tekmovanja, s katerega še ne 18-letna Tea ne bi prinesla medalje. Zadnjo je osvojila na letošnjem ekipnem svetovnem prvenstvu na Češkem in verjamemo, da ji bo še veliko.

Štefan Flerin