Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Tri tekme, tri zmage Calcita! Padel tudi Triglav!

Kegljanje: Tri tekme, tri zmage Calcita! Padel tudi Triglav!

Včeraj je bil odigran 3. krog v državnih ligah. Prva moška ekipa je doma igrala z glavnim favoritom za letošnji naslov državnega prvaka, KK Triglav iz Kranja in ga po odlični igri premagala. Druga in tretja moška ekipa sta po hudi borbi zmagali v gosteh, obe ženski ekipi pa sta bili v tem krogu prosti. Vse tri moške ekipe so tako po treh krogih še brez poraza.

Kot smo že poročali, ima kranjska ekipa Triglav v tej sezoni praktično celotno državno reprezentanco, zato je prišla v Kamnik prepričana v gladko zmago. Pred tekmo so nič hudega sluteč občudovali kamniške planine, obsijane z jesenskim soncem. Medtem pa je kamniški strateg Franci Spruk, ki tokrat ni mogel računati na Marka Omana, skoval peklenski načrt, ki ga je pripeljal do zmage. Kot prve je na steze poslal Mateja Turka, Štefana Flerina in Igorja Zamljena. Toda začetek tekme ni obetal nič dobrega. Matej je kljub odlični igri tesno izgubil prva dva seta, Štefan, ki se ni znašel, je prav tako vknjižil dve ničli, Igor pa je osvojil prvi set, drugega pa izgubil. Ob enem osvojenem setu smo tako zaostajali za 40 kegljev. V nadaljevanju je Matej še izboljšal svojo odlično igro, podrl vrhunskih 327 kegljev in s skupno 634 podrtih kegljev premagal reprezentanta Veliščka za 7 kegljev! Igor je v tretjem setu podrl 160 kegljev in napravil odločilno razliko, ki jo je v zadnjem setu uspešno zadržal in s 572 podrtimi keglji prinesel drugo ekipno točko Calcitu. Štefan je prav tako izboljšal svojo igro, a proti Alešu Blažu kaj več kot ene set točke ni mogel doseči. Bilo je 2:1 za Calcit, a +27 kegljev Za Triglav. V drugem bloku so za Calcit nastopili Peter Jantol, Damjan Hafnar in Gašper Burkeljca. Spet je sprva slabo kazalo. V prvem setu je edino Gašper proti reprezentantu Lepeju osvojil točko, zaostanek pa se je povečal na -32 kegljev. Potem pa se je začela drama! Drugi set je Damjan spet nesrečno izgubil za 4 keglje, medtem, ko sta Peter (161) in Gašper (175) odigrala sanjsko. Sploh Gašper, ki je po igri na polno zaostajal za 12 kegljev, na koncu pa dobil set proti Lepeju za 13 kegljev!

Rezultat na semaforju je kazal 6:2 za Calcit in +2 keglja! Drama se je nadaljevala tudi v tretjem setu, ko je edino Peter osvojil točko, Gašper in Damjan pa sta tesno izgubila. Damjan je tako dvoboj že izgubil, Peter pa praktično dobil, a vodili smo za le za 7 kegljev. V zadnjem setu se je tako obetal ogorčen boj za zmago. Gašper je zaostajal le 6 kegljev za Lepejem in je še imel možnost osvojiti točko. Toda zadnji set je Lepej odigral vrhunsko, podrl kar 186 kegljev in s skupnim rezultatom 650 podrtih kegljev postavil najboljši rezultat tekme. Gašper je ta set odigral nekoliko slabše, a s skupnih 616 podrtimi keglji postavil odličen rezultat. Peter je podrl še kegelj več (617), Damjan pa je prav v tem odločilnem setu odigral sanjsko in s 180 podrtimi keglji, ter skupaj 592 keglji potrdil zasluženo zmago Calcita. 5:3, +24 kegljev in odličen ekipni rezultat 3573 podrtih kegljev. Calcit je po treh krogih edina še neporažena ekipa v 1.A ligi!

Druga moška ekipa je gostovala v Tržiču pri ekipi Ljubelj, ki je neposredni tekmec Calcitu za vrh. Tekmo sta za Calcit odprla Matic Babnik in Miha Uršič. Miha je začel odlično in prva dva seta suvereno dobil, medtem, ko je imel Matic precej dela s svojim nasprotnikom. V nadaljevanju je Matic oba preostala seta dobil, Miha pa je zadnjega, ki ni več odločal, izgubil. Podrl je zelo dobrih 560 kegljev, Matic pa 530. Bilo je 2:0 za Calcit in +37 kegljev za Calcit. V drugem bloku sta za Calcit nastopila Jakob Jančar in Andraž Babnik. Jakob je prva dva seta dobil, Andraž pa izgubil. Tretji set sta nato oba izgubila, zadnjega pa odigrala odlično in ga dobila. Žal Andražu (523) to ni zadostovalo za točko, Jakobu (541) pač. Bilo je 3:1 ta Calcit, a le še +23 kegljev. V zadnjem bloku sta za Calcit nastopila Rok Jantol in Franci Grubar. Na videz rutinska naloga je postala težko delo. V živčni borbi vse do zadnjih lučajev so bili v igri trije rezultati:  5:3 za domače, 4:4, ali 6:2 za Calcit. Na koncu sta bila naša dva fanta le bolj zbrana od borbenih domačinov in razpletlo se je po naših željah: 6:2 za Calcit in + 5 kegljev.

Tretja moška ekipa je že v petek gostovala pri ekipi Lokomotiva iz Ljubljane. Po operaciji kolena je ekipo prvič vodil Brane Potočnik. Kot prva sta v boj stopila Marjan Dolinšek in Branko Progar.

Marjan je odigral pod svojimi zmožnostmi (524), Branko (566) pa odlično. Oba sta osvojila ekipni točki in bilo je 2:0 za Calcit ter + 106 kegljev. V drugem bloku sta nato za Calcit nastopila Tone Klemenc in Mirjan Mlinarič. Tone se ni najbolje znašel, zato ga je po 60 lučajih zamenjal Franci Poljanšek. Tudi njemu ni šlo nič bolje in točka je ostala doma. Mirjan (544) je odigral solidno in rutinirano osvojil točko. Bilo je sicer 3:1 za Calcit, a prednost se je »stopila« na vsega 34 kegljev. V zadnjem bloku sta nato nastopila Rudolf Vidic in Jakob Jančar. Pričakovali smo lahko delo, a sta se morala krepko potruditi. Rudolf je odigral odlično, podrl 579 kegljev in osvojil točko, Jakob (526) pa je moral priznati poraz. Končalo se je s 6:2 za Calcit in +34 kegljev.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na  YT kanalu (kkcalcit kamnik).

Štefan Flerin