Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: V 7. krogu prvi poraz druge moške ekipe, ostali so zmagali

Kegljanje: V 7. krogu prvi poraz druge moške ekipe, ostali so zmagali

V 7. krogu v državnih ligah sta obe prvi ekipi in druga ženska ekipa zmagali doma, tretja moška ekipa je zmagala v Škofji Loki, druga moška ekipa pa je prvič v sezoni izgubila.

Prva moška ekipa je v derbiju kroga gostila ekipo Litije, ki je letos prijetno presenetila z odličnimi rezultati. Tekmo sta za Calcit začela Peter Jantol in Gašper Burkeljca. Peter je igral odlično in nasprotniku ni dovolil, da bi se razigral. Po treh setih je bil dvoboj odločen, dobil je tudi četrtega in se ustavil pri 590 podrtih kegljih. Gašper je začel slabše in prvi set izgubil, nato pa dva odigral vrhunsko in napravil odločilno prednost, ki jo je v zadnjem setu uspel obdržati. Končal je s 593 podrtimi keglji. Bilo je torej 2:0 in +80 kegljev za Calcit. V drugem paru sta za Calcit nastopila Igor Zamljen in Štefan Flerin. Igor se ni dobro znašel. Prvi set je izgubil, drugega z odlično igro dobil, potem pa ni šlo več in točka je bila izgubljena. Štefan (583) je prepričljivo dobil prvi set, nato popustil, v tretjem pa napravil odločilno prednost in dodal tretjo ekipno točko. Tudi razlika v kegljih je močno narasla (+148 kegljev). V zadnjem paru sta za Calcit nastopila še Matej Turk in Damjan Hafnar. Matej (585) je takoj na začetku z odlično igro pokoril nasprotnika, medtem ko je Damjan (572) začel slabše, nato pa stopnjeval igro in na koncu tudi on prispeval ekipno točko. 7:1 za Calcit, ki je z enakim številom točk kot Triglav drugi.

Prva ženska ekipa je prav tako v derbiju kroga gostila ekipo Impol, ki je v ožjem krogu za naslov prvaka. Za Calcit sta prvi nastopili Irena Koprivc in Tia Schatz. Irena je prvi set prepričljivo dobila, drugega izgubila, potem pa ni več dovolila presenečenja in s 569 podrtimi keglji osvojila točko. Tia (539), ki je bila prvič po poškodbi v začetni postavi, je imela za nasprotnico reprezentantko Plavčakovo. Hrabro se je borila, a žal kaj več, kot častne točke ni dosegla, a izgubila le za 9 kegljev. Bilo je 1:1 in +21 kegljev za Calcit. V drugem paru sta nato nastopili Tea Repnik in Lea Drnovšek. Tea ni našla pravih občutkov, zato jo je po 60 lučajih zamenjala Majda Lužar, a tudi ona ni bila razpoložena in točka je bila izgubljena. Lea je svojo nalogo odlično opravila, dobila vse štiri sete in končala pri 553 podrtih kegljih. Bilo je 2:2, a le še +17 kegljev za Calcit. V odločilnem bloku sta za Calcit nastopili Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Že po prvih dveh setih, ki sta jih Tadeja (549) in Noemi (531) prepričljivo dobili, je bilo jasno, da gostujoči igralki nista dorasli nasprotnici. Zadnja dva seta sta bila tako le še formalnost in končalo se je s 6:2 za Calcit, ki tako še naprej ostaja skupaj s Proteusom neporažen na prvem mestu.

Druga ženska ekipa je prav tako igrala doma. V goste so prišle igralke Ograjce, ki so pričakovale zmago. A to je bil račun brez Kamničank. Začeli sta Marija Ravnikar in Ljuba Babnik. Marija je odigrala odlično in s 545 podrtimi keglji osvojila točko, medtem, ko je Ljuba zelo slabo začela, v nadaljevanju pa kljub občutno boljši igri ni uspela in bilo je 1:1 in 24 kegljev prednosti za gostje. V drugem bloku sta za Calcit igrali Nika Progar in Tatjana Hace. Nika je bila v zelo izenačenem dvoboju blizu uspeha, a na koncu je zmanjkalo 10 kegljev. Tatjana je z odlično igro presenetila vse. Ustavila se je pri izvrstnih 571 kegljih, kar je njen ligaški rekord. Bilo je 2:2, a +43 kegljev za Calcit. V odločilnem bloku sta za Calcit nastopili Lea Drnovšek in Štefka Flerin. Lea je odigrala še bolje kot včeraj na prvoligaški tekmi. Podrla je 569 kegljev in potrdila zmago, Štefka pa kljub boljšemu rezultatu od nasprotnice ni uspela zmagati. 5:3 za Calcit.

Druga moška ekipa je gostovala v Škofji Loki pri vedno neugodni ekipi Železniki. Za Calcit sta dvoboj odprla Matic Babnik in Jakob Jančar. Matic (554) je dokaj zanesljivo osvojil točko, medtem ko je Jakob (550) zamudil lepo priložnost za zmago, saj je imel vse preveč zgrešenih metov. Tako je bilo 1:1, a +4 keglje za domače. V drugem paru sta za Calcit nastopila Miha Uršič in Andraž Babnik. Miha je igral odlično, podrl 587 kegljev, a to ni bilo dovolj proti neverjetno razpoloženemu nasprotniku, ki se je ustavil pri 610 podrtih kegljih. Za edino osvojeno set točko je moral Miha podreti kar 170 kegljev! Andraž se tokrat ni najbolje znašel, a tudi nasprotnik ni blestel, tako je točka odšla v Kamnik. 2:2, toda +26 za domače. V odločilnem bloku sta za Calcit nastopila Rok Jantol in Franci Grubar. V izredno napetem dvoboju sta na koncu oba naša potegnila krajši konec. Rok (540) je s ponesrečenim zadnjim metom osvojil le pol točke, Franci (554) pa je za vsega 4 keglje izgubil celo točko in zmaga je s 5,5:2,5 ostala doma. Kljub tej smoli ima naša druga ekipa še vse možnosti za 1. mesto.

Tudi tretja moška ekipa je igrala v Škofji Loki z ekipo Železniki 2. Začela sta Gašper Pirman in Franci Poljanšek. Gašper (564) je odigral zelo dobro in zanesljivo zmagal. Franci (548) pa je šele v zadnjem metu zagotovil drugo točko Calcitu. V drugem bloku sta igrala Pavel Serša (565) in Branko Progar (536). Branko je izgubil, Pavel pa je ob osvojeni točki napravil še občutno prednost za Calcit, tako da sta v zadnjem paru Rudolf Vidic (531) in Marjan Dolinšek (518) le še potrdila zmago Calcita s 6:2, kar pomeni trenutno 1. mesto na lestvici.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na YT kanalu (kkcalcit kamnik).

Štefan Flerin