Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: v preloženi tekmi poraz druge ženske ekipe v Ljubljani

Kegljanje: v preloženi tekmi poraz druge ženske ekipe v Ljubljani

Včeraj je bila odigrana tekma 13.kroga med ženskima ekipama Taborska jama in Calcit 2, ki je bila zaradi korone preložena. Žal proti še neporaženi ekipi Taborske jame naše igralke kljub dobri igri niso uspele iztržiti točke.

Ker ta vikend zaradi Državnih prvenstev odpadejo tekme v Državnih ligah, so ekipe, ki so zaradi korone preložile tekme, izkoristile priložnost in odigrale te tekme. Med njimi je bila tudi druga ženska ekipa Calcit, ki je odšla na težko gostovanje v Ljubljano k ekipi Taborska jama, ki v enajstih tekmah ni oddala še nobene točke in je praktično že član 1.A lige. Naša dekleta, ki sta jih okrepili članici prve ekipe, Tea Repnik in Lea Drnovšek, so potihoma ob morebitnem slabem dnevu domačink upale na presenečenje. Žal se to ni zgodilo. Za Calcit so tekmo začele Valerija Hanzir, Tatjana Hace in Marija Ravnikar. Valerija je prva dva seta izgubila, potem jo je zamenjala Ljuba Babnik, a do preobrata ni prišlo. Tatjana (502) in Marija (543) sta se enakovredno kosali z nasprotnicama, a žal je Marija slabo odigrala tretji set, Tatjana pa zadnjega in tako so vse tri ekipne točke ostale doma. V drugem bloku so za Calcit nastopile Lea Drnovšek, Nika Progar in Tea Repnik. Vse tri so bile v igri za osvojitev ekipne točke. Vsi trije dvoboji so se končali z rezultatom 2:2, za vse tri pa je bil useden en slab set, v katerem so zaostale preveč kegljev. Lea je podrla 546 kegljev, Tea 522 in Nika 506. Kljub grenkemu porazu se dekleta lahko tolažijo, da so prikazala eno boljših predstav in bi si zaslužile vsaj eno, če ne dve ekipni točki.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu KK Kamnik. Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin