Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Visoka zmaga 1. ženske ekipe in nov poraz 1. moške ekipe

Kegljanje: Visoka zmaga 1. ženske ekipe in nov poraz 1. moške ekipe

V 3. krogu je 1. moška ekipa doživela nov boleč poraz, tokrat pri novincu v ligi. 1. ženska ekipa pa je ponovno gladko zmagala in poleg tega postavila svoj ekipni rekord – 3510 podrtih kegljev. Na domačem kegljišču sta zmagali obe preostali moški ekipi, medtem ko je oslabljena 2. ženska ekipa doživela drugi letošnji poraz.

Prva moška ekipa je gostovala pri novincu v ligi KK RUDAR Trbovlje. Za ranjene Kamničane je ta tekma morda prišla prekmalu, saj je RUDAR presenetil z odličnimi predstavami v prvih dveh krogih. Za Calcit sta začela Damjan Hafnar (588) in Kristjan Mijatovič (583). Po treh setih je kazalo, da bosta oba osvojila točki, toda v zadnjem setu je Ivan Narat s 165 podrtimi keglji naredil preobrat in končalo se je z 1:1 in +16 kegljev za Calcit.

V drugem bloku, v katerem sta za Calcit igrala Matej Turk in Marko Oman, bi se skoraj ponovila slika iz prvega bloka, a je Marku (593) le uspelo obdržati tri keglje prednosti. Ko je še Matej (606) prepričljivo dobil svoj dvoboj, je kazalo na rutinirano zmago Calcita, saj je prednost narasla na +65 kegljev. V zadnjem bloku sta za Calcit nastopila še Jure Starman in Gašper Burkeljca. Začela sta dobro, toda nasprotnika tudi, tako da sta po dveh setih iztržila le 1,5 točke Jureta, vendar je bilo še vedno +48 kegljev za Calcit. A ko ima hudič mlade, jih ima vedno veliko. Najmlajša igralca Rudarja Tadej Tušek in odlični Nik Predovnik sta začutila priložnost in že v tretjem setu zmanjšala prednost Calcita na vsega 21 kegljev. Franci Spruk je nato v boj poslal Petra Jantola, ki je zamenjal nerazpoloženega Jureta, a žal ni bilo rešitve. Domača igralca sta zdržala do konca in Rudar je slavil s 5:3. Upamo, da je s tem nesrečnim porazom konec slabih novic. Fantje so vsekakor sposobni bistveno več in prepričani smo, da sledi obdobje zmag.

Prva ženska ekipa nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat so gostovale v Cerknici pri ekipi BREST. Čeprav so imele vlogo favoritinj, je bil začetek zelo napet. Za Calcit sta začeli Irena Koprivc in Klara Koprivec. Irena (569) je v prvih dveh setih napravila lepo razliko, nato pa uspela zadržati vse napade nasprotnice in je osvojila točko. Klara (557) je tudi zelo dobro začela in osvojila prvi set, potem pa je imela obilo smole, saj izgubila ostale tri sete, od tega dva le za en kegelj, enega pa za tri. V drugem bloku sta za Calcit nastopili mladinki Tia Schatz in Tea Repnik. Tia je začela nekoliko zadržano in prvi set izgubila, nato pa nadaljevala odločneje in z  odličnimi 574 podrtimi keglji osvojila točko. Tea tudi ni začela najbolje, a je osvojila prvi set. V nadaljevanju pa nasprotnici ni dala nobene možnosti in je prav tako zmagala. Zmanjkalo ji je le pet kegljev do znamke 600. S tem pa ni imela težav Noemi Živković, ki v Cerknici vedno dobro igra. Tokrat je bila še posebej razpoložena, saj se je ustavila pri vrhunskih 636 kegljih. Tadeja Kokalj je prav tako igrala odlično. Podrla je 579 kegljev, a njena nasprotnica je bila s 613 keglji še precej boljša. Na koncu je bilo tako 6:2 za igralke Calcita, ki so s 3510 podrtimi keglji tudi dosegle svoj ekipni rekord. S to lepo zmago se morda prekmalu, a že precej bolj samozavestno spogledujejo s končnim 1.mestom.

Druga ženska ekipa je doma gostila neugodno ekipo KK Taborska jama iz Ljubljane. Tekmo so za Calcit začele Tatjana Hace, Lidija Pirman in Lea Drnovšek. Lea je začela zelo dobro, a v nadaljevanju popustila, tako, da je kljub najboljšemu rezultatu v ekipi, izgubila. Morda pri rosnih 18. letih in dejstvu, da se še privaja na novo okolje, potrebuje malo več samozavesti. Tatjana ni imela težkega dela z nedoraslo nasprotnico, medtem ko je Lidija po slabem začetku nadaljevala odlično in osvojila drugo točko. Bilo je 2:1 za Calcit in + 33 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile Marija Ravnikar, Monika Koprivc in Nika Progar. Vse tri so začele zelo slabo, izgubile prvi set, nasprotnice pa so izničile zaostanek in povedle za 25 kegljev. V drugem setu je bila povsem enaka slika in razlika je narasla na -61 kegljev. Moniko je potem zamenjala Štefka Flerin. Marija in Nika sta uspeli dobiti zadnja dva seta, toda le Nika je še rešila točko, razlike v kegljih pa žal niso uspele izničiti in zmaga je odšla v Ljubljano. 3:5 in -27 kegljev.

Druga moška ekipa je doma pričakala ekipo KI Škofja Loka in brez težav zmagala s 6:2. Igrali so: Matic Babnik, Štefan Flerin, Rok Jantol, Gašper Pirman Andraž Babnik in Franci Grubar. Najboljša v ekipi sta bila Franci Grubar (590) in Matic Babnik s 558 podrtimi keglji. S tremi zaporednimi zmagami so fantje zasluženo na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Tudi tretja moška ekipa je gostila ekipo KI Škofja Loka (2.ekipa) in prav tako brez težav zmagala s 6:2, čeprav so igrali nekoliko slabše, kot na zadnji tekmi v Gorici. Nastopili so: Franci Poljanšek, Pavel Serša, Marjan Dolinšek, Rudolf Vidic in Brane Potočnik. Najboljša sta bila Brane potočnik s 566 in Marjan Dolinšek s 562 podrtimi keglji.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin