Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Začetek sezone v državnih ligah

Kegljanje: Začetek sezone v državnih ligah

Za člane KK CALCIT Kamnik je naporno poletje. Začelo se je z uspešno izvedbo turnirja za Pokal Kamnika, nato naporne priprave za Svetovno prvenstvo mladincev in mlajših članov, obsežna obnova kegljišča, izvedba turnirja za Memorial Slavka Šuštarja starejšega in kot vrhunec še organizacijsko izredno uspešna izvedba Svetovnega prvenstva, ki se je končalo 31. avgusta.

Kegljaški klub CALCIT bo tudi to sezono v državnih ligah nastopal s petimi ekipami: 1. moška ekipa (1A liga), 1. ženska ekipa (1A liga), 2.ženska ekipa (1B liga zahod), 2. moška ekipa (2. liga zahod) in 3. moška ekipa (3. liga zahod). Tako v 1. ženski kot moški ekipi je v prestopnem roku prišlo do sprememb. Prvo moško ekipo sta zapustila Kristjan Mijatović (odhod v tujino) in Jure Starman (odhod v klub Taborska jama). Ker zanju nismo našli zamenjave, bo letos cilj uvrstitev od 2. do 4. mesta, ki še vodi v Evropske pokale. Ker je KK Triglav v svoje vrste zvabil skoraj celotno državno reprezentanco, je praktično že prvak. Fantje so pridno trenirali, odigrali so tudi dve pripravljalni tekmi in so trenutno v solidni formi.  V prvem krogu bodo gostovali v Novi Gorici, kjer bodo skušali presenetiti vselej neugodne domačine.

Prvo žensko ekipo je zapustila Klara Koprivec (odšla v Taborsko jamo), vprašljiv pa je tudi nastop Tie Schatz. Kljub temu trener Franci Grubar pričakuje osvojitev prvega naslova državnih prvakinj. Tudi ženska ekipa odhaja na gostovanje v Maribor (KK Miklavž). Ob normalnem razpletu pričakujejo obe točki.

Druga ženska ekipa se bo borila za sredino lestvice. Prva tekma jo čaka že danes ob 17:30 v Cerknici z ekipo Brest. Domače so favoriti, a vseeno upamo na ugoden izid.

Druga in tretja moška ekipa pričakujeta prvo mesto in uvrstitev v višji rang tekmovanja. V prvem krogu obe ekipi igrata doma. Druga ekipa jutri ob 17. uri pričakuje igralce ekipe SILIKO, tretja ekipa pa ob 14. uri ekipo KK PIVKA 2. Vse, razen zmage bi bilo za obe ekipi presenečenje.

Vabljeni k ogledu v živo (obvezen pogoj PCT) ali prenos na YT kanalu (kkcalcit kamnik).

Štefan Flerin