Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Začetek tekmovanj v državnih ligah

Kegljanje: Začetek tekmovanj v državnih ligah

S tekmami 1. kroga se je pretekli vikend pričela nova sezona v državnih kegljaških ligah. Kegljači Calcita tudi to sezono, kot edini klub v Sloveniji nastopajo s petimi ekipami. Prva moška in prva ženska ekipa v prestižni 1.A ligi, druga ženska ekipa v 1.B ligi, druga moška v drugi ligi zahod, tretja moška ekipa pa v tretji ligi zahod.

V prestopnem roku se je zgodilo nekaj sprememb v zasedbi ekip: donedavni član 1. moške ekipe Jakob Jančar je odšel k novopečenemu prvoligašu RUDAR Trbovlje, člana 3. ekipe Miha Uršič in Gregor Poljanšek pa, predvsem zaradi študija, v ekipo ADRIA Ankaran. V 1. moško ekipo, se je po enem letu vrnil Damjan Hafnar, 1.žensko ekipo pa sta okrepili mladi igralki Tia Schatz in Lea Drnovšek. Cilji v novi sezoni so tradicionalno visoki: obe prvi ekipi bosta napadali naslov prvaka, druga in tretja moška ekipa napredovanje v višjo ligo, druga ženska ekipa pa uvrstitev v sredino lestvice.

V 1. krogu smo že doživeli neprijetno presenečenje, saj je 1.moška ekipa na domačem kegljišču klonila proti ekipi KK GORICA s 3:5. Gorica je presenetila z zelo dobro igro in izkoristila nekoliko slabši nastop domače ekipe. Pri domačih sta odlično odigrala le Peter Jantol in Kristjan Mijatović (oba 610 podrtih kegljev).

Prva ženska ekipa je gladko odpravila nerazpoloženo ekipo MIKLAVŽ s 7:1. Zelo dobro sta odigrali Noemi Živković (586) in Klara Koprivec s 559 podrtimi keglji.

Druga moška ekipa je že v petek gostovala v Kranju in premagala SILIKO s 7:1. Matic Babnik (586) in Rok Jantol (576) sta dobila uvodi igri, ostali so nato le dokončali delo proti nepričakovano slabim domačinom.

V nedeljo sta nastopili še tretja moška ekipa, ki je gostovala v Pivki in nekoliko nesrečno izgubila z 2:6, ter druga ženska ekipa, ki je z oslabljeno postavo doma klonila proti ekipi Brest prav tako  z 2:6.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in na Facebook strani KK Kamnik.

Štefan Flerin