Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Zlata medalja v kombinaciji za Leo Drnovšek iz Calcita

Kegljanje: Zlata medalja v kombinaciji za Leo Drnovšek iz Calcita

Včeraj je bilo na kamniškem kegljišču sklepno dejanje Državnega prvenstva za mladinke U-23. Pomerilo se je 16 najboljših posameznic iz prvih dveh preizkušenj, ki sta šteli za ekipno uvrstitev in uvrstitev posameznic v kombinaciji. Tretji, finalni nastop je štel za končno skupno uvrstitev v kombinaciji, obenem pa še za uvrstitev posamezno.

Tekmovanje se je pričelo ob 11.uri. Že v prvi skupini so bili doseženi lepi rezultati, zato se je obetal napet boj za najvišja mesta. Od naših sta prvi nastopili Tea Repnik in Tia Schatz, obe v tretji skupini. Žal nista bili najbolje razpoloženi. Nastop sta končali z enakim rezultatom 527 podrtih kegljev. Tea je sicer še imela teoretične možnosti za kolajno v kombinaciji, kaj več pa žal ne. V zadnji skupini so nastopile štiri najboljše iz predtekmovanja. Med njimi tudi naše zadnje upanje Lea Drnovšek, ki je pred nastopom za vodilno zaostajala 16 kegljev. Lea je začela zelo dobro in po dveh setih prepričljivo vodila. V nadaljevanju je malo popustila, a tudi njene nasprotnice niso blestele. Borila se je do zadnjega meta in uspela – osvojila je novo zlato medaljo za Calcit in svojo že drugo zlato v prvi sezoni v Kamniku! Tea Repnik je zasedla nehvaležno 4. mesto (kolajna ji je ušla za 10 kegljev), Tia Schatz pa je bila osma.

Videli smo zelo zanimive boje in tudi nekaj presenečenj, saj favoritinje niso imele svojega dne.  V kombinaciji sta prvouvrščeni iz predtekmovanja zamenjali mesti, Tina Mržljak pa je na tretjem mestu zamenjala sestro Saro.

V uvrstitvi posamezno pa so najboljša mesta zasedle dekleta, ki prej niso bila pri vrhu, od najboljših v kombinaciji pa se nobena ni uvrstila med štiri najboljše posamezno. Naše tri so bile solidne: Lei je medalja ušla za 13 kegljev, zasedla je 5. mesto. Tea je bila osma, Tia pa deveta.

Po končanem tekmovanju je bila na sporedu podelitev najboljšim v ekipni in posamezni konkurenci. Naša ekipa mladink pa je prejela še priznanje za najboljšo mladinsko ekipo Slovenije, Tea Repnik pa za najboljšo mladinko Slovenije v sezoni 2020/21. Priznanja je podelil predsednik Kegljaške zveze Slovenije, gospod Milan Kurelič.

Zlata medalja ekipno – druga zapored in zlata v kombinaciji – prav tako drugič zapored, tri dekleta Calcita v finalu 16 najboljših mladink v Sloveniji. To so dosežki, na katere smo v Kegljaškem klubu Kamnik zelo ponosni. Poleg vseh štirih deklet, ki so nastopila v tem tekmovanju moramo posebej pohvaliti tudi trenerja Francija Grubarja. Ta je kljub težavam zaradi korona krize in študijskim obveznostim deklet uspel ekipo zelo dobro pripraviti na to tekmovanje. Za prihodnost ženske ekipe, ki je že dolga leta v vrhu Slovenskega kegljanja se nam ob takih novicah res ni treba bati. Pohvaliti moramo še vse ostale člane kluba, ki so zgledno speljali organizacijo tega tekmovanja in poskrbeli, da je vse potekalo brezhibno, vključno s prenosom v živo, ki si ga še vedno lahko ogledate na YouTube: kkcalcit kamnik.

Štefan Flerin