Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Zmage moških in poraza ženskih ekip Calcita v 4. krogu državnih lig

Kegljanje: Zmage moških in poraza ženskih ekip Calcita v 4. krogu državnih lig

V petek in soboto je bil odigran četrti krog v državnih kegljaških ligah. Vse tri moške ekipe so prepričljivo zmagale, obe ženski pa sta izgubili. Po štirih krogih se počasi že oblikujejo lestvice. Prva in tretja moška ekipa s tremi zmagami sledita svojim ciljem, ostale ekipe pa čaka še veliko trdega dela.

Prva moška ekipa CALCIT je na gostovanje v Hrastnik odšla prepričana v zmago. Prva sta šla v boj Kristjan Mijatović in Gašper Burkeljca. Gašper je začel malo zadržano in prvi set izgubil. Nato pa mu je igra stekla in proti žilavemu nasprotniku je iztržil zmago in podrl odličnih 611 kegljev. Kristjan pa ni dovolil nobenega dvoma. Takoj je začel odločno in že po dveh setih dosegel vrhunskih 326 podrtih kegljev, napravil razliko 59 kegljev, potem pa rutinirano zaključil s 617 podrtimi keglji in gladko zmago. Po prvem bloku torej 2:0 za Calcit in + 81 kegljev.

V drugem bloku sta začela Matej Turk in Igor Zamljen.  Matej je z odlično igro dobil prvi set, nato malo popustil in drugega izgubil. V tretjem je spet zaigral odlično in ga dobil, toda pred zadnjim setom je imel le 3 keglje prednosti. A se ni dal. Že v igri na polno je napravil lepo razliko, jo zadržal do konca in zmagal za skupno 7 kegljev z odličnimi 598 podrtimi keglji. Igor je prav tako začel dobro v prvem setu, a ga je po smoli pri čiščenju izgubil. V drugem tudi ni našel pravega odgovora proti razigranemu nasprotniku, zato ga je v tretjem setu zamenjal Marko Oman. Marko je nalogo opravil odlično, v 60 lučajih podrl 308 kegljev, a žal ni bilo dovolj za točko. Po dveh blokih torej 3:1 ta Calcit in še vedno +81 kegljev za Calcit.

V zadnjem bloku sta za CALCIT nastopila Jure Starman in Peter Jantol. Oba sta prikazala vrhunsko igro, še posebej v igri na čiščenje in prepričljivo zmagala. Peter se je ustavil pri 612 podrtih kegljih, Jure pa je s 626 podrtimi keglji postavil najboljši rezultat tekme. Na koncu je bilo 7:1 za CALCIT in vrhunskih 3638 podrtih kegljev, kar je najboljši ekipni rezultat sezone v 1.A ligi. To je zelo dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva in boj za vrh lestvice.

Prva ženska ekipa CALCIT je odšla na težko gostovanje v Radlje k ekipi REMOPLAST. Na zahtevnem kegljišču se niso najbolje znašle, imele pa so tudi precej smole, saj sta Tadeja Kokalj In Klara Koprivec izgubili za vsega 10 kegljev. Odlično igro je prikazala le Noemi Živković, ki je osvojila edino točko za CALCIT in podrla odličnih 573 kegljev, kar je bil tudi najboljši rezultat tekme. Solidna je bila še Urška Prelog Košir s 532 podrtimi keglji.

Druga moška ekipa je igrala doma proti ekipi KI ŠKOFJA LOKA. Upravičila je vlogo favorita in prepričljivo zmagala s 7:1. Najboljši so bili Marjan Dolinšek s 558, Brane Potočnik s 553 in Matic Babnik s 541 podrtimi keglji. Liga je sicer zelo izenačena, saj se za prva 4 mesta bori 8 ekip, med katerimi ni izrazitega favorita.

Tretja moška ekipa CALCIT je prav tako igrala doma. V Kamnik je prišla ekipa PIVKA 2, z upanjem na prvo zmago v sezoni. Toda to ni bilo realno, saj so Kamničani že v prvem bloku pokazali zobe in povedli s 3:0 in razliko +56 kegljev. Izkazala ste se Franci Grubar s 562 in Miha Uršič s 554 podrtimi keglji.

V drugem delu so Branko Progar, Gregor Poljanšek in Marjan Golob le še potrdili gladko zmago, že tretjo v sezoni. Bilo je 7:1 za CALCIT.

Druga ženska ekipa CALCIT je odigrala prvo tekmo sezone. To pa iz razloga, ker v 2. ligi zahod, kjer nastopajo, tekmuje le šest ekip. Gostovale so v Novi Gorici pri KK GORICA. Čeprav so domačinke še lansko sezono igrale v 1.B ligi, so Kamničanke potihoma upale na uspeh. Žal se to ni uresničilo, saj so bile domačinke boljše in zmagale s 6:2. Najboljši pri Kamničankah sta bili Tamara Pevec s 526 in Marija Ravnikar s 521 podrtimi keglji. Kljub porazu dekleta ne obupujejo in z optimizmom zrejo v nadaljevanje sezone.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik in Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin