Naslovnica / ŠPORT / Kegljaška sekcija DU Kamnik je blestela na Državnem prvenstvu

Kegljaška sekcija DU Kamnik je blestela na Državnem prvenstvu

V sredo in četrtek (20. in 21.10.) je bilo na kegljišču v Slovenskih Konjicah Državno prvenstvo ekipno za člane in članice. Obe kamniški ekipi sta se na to prvenstvo uvrstili po gladki zmagi na prvenstvu Gorenjske regije. Skupaj je nastopilo 10 ekip v vsaki konkurenci. Igralo se je po sistemu 4 x 60 lučajev mešano.

 Žensko ekipo so zastopale Lidija Pirman, Štefka Flerin, Majda Lužar in Tatjana Hace. V moški ekipi pa so bili Rudolf Vidic, Štefan Flerin, Pavel Serša, Tone Klemenc in Franci Poljanšek.

V sredo so nastopile ženske in s 1031 podrtimi keglji prepričljivo osvojile prvo mesto in se tem naslov Državnih prvakinj za leto 2021. Poleg tega je Lidija Pirman v posamezni konkurenci s 274 podrtimi keglji svojila prvo mesto posamezno, Štefka Flerin (572) pa je bila tretja. Majda je podrla 255 kegljev, Tatjana pa 230.

V četrtek so nastopili še moški. Nastopili so kot prvi in skupaj podrli 1043 kegljev. Vse do nastopa ekipe iz DU Medvode so držali prvo mesto, po tem nastopu pa so se za vsega 4 keglje morali zadovoljiti z drugim mestom. Fantje v posamezni konkurenci niso bili povsem pri vrhu, so pa dosegli najbolj izenačene rezultate: Rudi 272, Štefan 261, Pavel 258 in Tone 252 podrtih kegljev.

Ob tem novem velikem uspehu Kegljaške sekcije DU Kamnik vljudno vabimo vse ljubitelje kegljanja, da se nam pridružijo. Več kot nas bo, močnejši bomo! Naša sekcija ima treninge vsak ponedeljek od 15. do 16. ure, zelo uspešno pa tudi nastopamo v Občinski trim ligi, kjer redno zasedamo visoke uvrstitve.

Kontakt: vodja sekcije Franci Poljanšek, tel. 031 542 241, e-naslov: fpolansek@gmail.com

Štefan Flerin