Naslovnica / ŠPORT / Kegljaška sekcija DU Kamnik je najboljša na Gorenjskem

Kegljaška sekcija DU Kamnik je najboljša na Gorenjskem

V sredo, 15. septembra je bilo na osem steznem kegljišču v Kranju Regijsko prvenstvo društev upokojencev Gorenjske v kegljanju. Tekmovanje se je pričelo zgodaj dopoldne, končalo pa v večernih urah s podelitvijo priznanj najboljšim. Nastopilo je sedem ženskih in enajst moških ekip. Vsaka ekipa je štela štiri igralce in možnostjo ene rezerve.

 Kegljaška sekcija DU Kamnik se je tekmovanja udeležila z obema ekipama. Žensko ekipo so zastopale Lidija Pirman, Majda Lužar, Štefka Flerin in Tatjana Hace. V moški ekipi pa so bili Rudolf Vidic, Štefan Flerin, Miro Homar, Pavel Serša in Tone Klemenc.

Najprej je nastopila moška ekipa, ki je imela težko delo, saj so pred njimi igralci DU Šenčur podrli odličnih 2176 kegljev. Toda, po odigranih dveh setih in odlični igri naših je bilo že jasno, da bo prvo mesto pripadlo DU Kamnik. Na koncu smo dosegli rezultat 2223 podrtih kegljev, ali povprečno 555,75, kar je na nivoju 1.B državne lige, ter prepričljivo osvojili naslov prvaka Gorenjske regije. Poleg tega je Rudolf Vidic osvojil drugo mesto v konkurenci posamezno.

 

Takoj za moško ekipo so nastopile še ženske, ki zadnja leta nimajo resne konkurence na Gorenjskem. Tudi tokrat je bilo kaj hitro jasno, da bodo prepričljivo ugnale vso konkurenco. To se je uresničilo in tudi ženska ekipa je postala prvak Gorenjske za leto 2021. Odlične so bile tudi v posamični konkurenci, saj je Lidija Pirman osvojila prvo mesto, Majda Lužar pa je bila tretja.

V skupni uvrstitvi, za katero šteje seštevek ženske in moške ekipe je Kegljaška sekcija DU Kamnik prav tako osvojila prvo mesto z veliko prednostjo pred ostalimi sekcijami. Tako je že drugič zapored osvojila prehodni pokal in se z obema ekipama uvrstila na Državno prvenstvo, ki bo 20. (ženske) in 21.10.2021 (moški) v Slovenskih Konjicah.

Ob tem velikem uspehu Kegljaške sekcije DU Kamnik vljudno vabimo vse ljubitelje kegljanja, da se nam pridružijo. Več kot nas bo, močnejši bomo! Naša sekcija ima treninge vsak ponedeljek od 15. do 16. ure, zelo uspešno pa tudi nastopamo v Občinski trim ligi, kjer redno zasedamo visoke uvrstitve.

Kontakt: vodja sekcije Franci Poljanšek, tel. 031 542 241, e-naslov:  fpolansek@gmail.com

Štefan Flerin