Naslovnica / ŠPORT / Kegljaška sezona je v polnem teku

Kegljaška sezona je v polnem teku

Derbi pripadel Kranju, zmagi v 2. in 3. ligi

Težko pričakovani derbi 6. kroga 1. državne lige med Kamničani in Kranjčani je obetal veliko dobrega kegljanja, super rezultatov in izjemnega vzdušja. Tekmi v Kranju sta postregli z vsem prej naštetim, toda tako ženska kot moška ekipa sta bili po ekipnih točkah od zmage precej oddaljeni.

Derbi so otvorile kegljačice, ki bi se v primeru zmage lahko zavihtele na vrh lestvice 1.A ženske lige. Tekmo sta odlično začeli Irena Koprivc (565) in Damjana Pogačnik (549), ki sta poskrbeli za izenačen začetek in izničili rezultatsko zelo uspešno kegljačico Triglava Nino Blaž (592). V drugem delu sta z nekoliko ponesrečeno igro Majda Lužar (495) in Lidija Pirman (514) izgubili priključek s Kranjčankami in prepustili zadnjemu paru lovljenje rezultatskega zaostanka. Dober rezultat Tadeje Kokalj (547) in skupen rezultat Tamare Pevec in Klare Koprivec (504) ni bilo zadosti, da bi Kamničanke pripravile rezultatski preobrat in tekma se je končala z zmago domačink z rezultatom 7:1 (3268:3174) in 94 keglji razlike.

Z enakim rezultatom 7:1 se je končala tudi moška tekma 1.A državne lige. Kranjčani, ki so polni samozavesti po nedavnem evropskem uspehu so v tekmo vstopili zelo odločno. Predvsem njihov najboljši posameznik Janže Lužan je znova pokazal, da odlično pozna svoje domače kegljišče in z rezultatom 622 podrtih kegljev premagal Francija Grubarja, ki je podrl 570 kegljev. Poleg Grubarja je v prvem paru za Kamničane nastopil Damjan Hafnar (567) in prav tako izgubil dvoboj. V drugem paru sta nastopila Klemen Mahkovic in Jure Starman, ki sta bila pred zahtevno nalogo rezultatskega priključka Kamničanov h kranjskim kegljačem. Oba sta tekmo zaključila z rezultatom 559 kegljev, toda to ni bilo dovolj za zmago v dvobojih. V zadnjem paru sta nastopala Peter Jantol (564) in Marko Oman (605), ki pa rezultata nista več mogla spreobrniti in derbi se je končal z zmago Kranjčanov. Kamničani so s tem porazom prepustili vodstvo na lestvici kranjskemu Triglavu, toda v boju za državnega prvaka ni še nič odločenega, saj Kranjčane čaka še povratna tekma v Kamniku v drugem delu sezone.

Odlično kegljanje in pomembni zmagi za 2. in 3. moško ekipo

2. in 3. moška ekipa KK Calcit Kamnik sta na domačem kegljišču slavili pomembni zmagi z enakim končnim rezultatom 6:2. Zmagi v 6. krogu državne lige sta obe ekipi popeljale do trenutnega 5. mesta na lestvici v posamezni ligi.

Na tekmi 2. lige se je kamniška 2. ekipa pomerila z ljubljansko kegljaško ekipo KK Iskra. Po nekoliko zadržanem začetku, v katerem je pomemben priključek z dobrim kegljanjem držal Jakob Jančar (566), je v drugem delu popolnoma prevladala igra domačinov. Med njimi se je s 601 podrtim kegljem razigral Matej Turk in postavil svoj najboljši rezultat sezone. rezultat tekme je bil torej 6:2 (3292:3104) in 188 kegljev razlike.

V nasprotju s predstavo 2. ekipe je 3. moška ekipa s svojim kegljanjem prevladovala skozi celoten potek tekme in zmaga proti kegljačem KK Medvode v nobenem trenutku ni bila pod vprašajem. Najboljši dosežek je ponovno dosegel Andraž Babnik, ki se je zaustavil pri 577 podrtih kegljev. Tekma se je končala z rezultatom 6:2 (3207:3112) in 95 keglji prednosti.

Sezona kegljanja se nadaljuje takoj po praznikih. V soboto, 7.11.2015 se ob 14-ih na domačem kegljišču prične tekma med 1. žensko ekipo KK Kamnik in ekipo kegljačic iz KK Brest iz Cerknice, 1. moška ekipa pa bo skušala ob 17-ih premagati moško ekipo KK Brest. Kegljači 2. moške ekipe se bojo odpravili na gostovanje na Primorsko, kjer se bojo pomerili z ekipo KK Izola, 3. ekipa pa se odpravlja na gostovanje k KK Adergas.

Peter Jantol