Naslovnica / ŠPORT / Kitajke v Kamniku prijateljsko premagale odbojkarice Calcita

Kitajke v Kamniku prijateljsko premagale odbojkarice Calcita

Odbojkarice Calcita Ljubljane so prvič v letošnji sezoni igrale v Kamniku in na prijateljski tekmi proti prvi profesionalni kitajski odbojkarski ekipi Guangdong Evergrande izgubile z 2:3 (21, -15, 21, -19, -8). V soboto bodo slovenske državne prvakinje v 13. krogu 1. DOL za ženske gostovale v Puconcih.

Calcitovke, ki v letošnji sezoni vse svoje tekme domačega prvenstva igrajo v Ljubljani, na Kamnik niso pozabile, saj tu še vedno trenirajo, nocoj pa so odigrale mednarodno prijateljsko tekmo proti kitajski ekipi Guangdong Evergrande. Trener Gašper Ribič, ki še vedno ne more računati na poškodovano Cecilio Aragao, je dvoboj s Kitajkami, ki ima v svojih vrstah dve Američanki, Sonjo Newcombe in Katie Carter, ki zaradi poškodbe ni igrala, začel z Mojco Božič, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Eleno Kučej, Tino Grudino, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. V tej zasedbi je igral prva dva niza, v tretjem je Kostićevo zamenjala Urška Igličar, v četrtem pa je za Calcitovke zaigrala Bolgarka Slavina Koleva, ki je na preizkušnji.

calcit lj kitaj 3

Slovenske državne prvakinje so na trenutke prikazale zelo všečno odbojko, predvsem to velja za prvi in tretji niz, ko so bile odlične na sprejemu in v bloku, toda v preostalih nizih so imele preveč težav na sprejemu, da bi lahko gostjam iz Kitajske nudile še boljši odpor.

calcit lj kitaj 2

»Prvič je za nas zaigrala Koleva, ki je še na preizkušnji, vendar je za oceno njene igre še prezgodaj. Kitajske so bile tekmice po meri, imeli smo dobre in slabe trenutke, na koncu sem s preizkušnjo zadovoljen, saj smo se seznanili še z drugačnim načinom odbojke, igro, v kateri je več kombinatorike,« je tekmo proti kitajski ekipi na kratko komentiral Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane, ki so igrale v postavi: Koleva 6, Grudina 12, Božič 6, Vrhovnik 6, Igličar 16, Forštnarič, Kučej 5, Kostić 7, Hribar, Jerala – libero, Turk, Potokar 12.

Napisal: Miha Štamcar

X