Naslovnica / NOVICE / Kljub novi potrjeni okužbi se je število aktivnih primerov okužb med Kamničani zmanjšalo

Kljub novi potrjeni okužbi se je število aktivnih primerov okužb med Kamničani zmanjšalo

Po podatkih Ministrstva za zdravje oz. sledilnika covid-19 je bil včeraj med prebivalci občine Kamnik odkrit in potrjen nov primer okužbe z novim koronavirusom, število aktivnih okužb pa se je vseeno občutno zmanjšalo.

Navkljub včeraj novo odkritemu primeru okužbe v našem mestu, kjer trenutno, ob doslednem in striktnem upoštevanju vseh preventivnih ukrepov, poteka poletni festival, še ne kaže biti zvona, saj se je število aktivnih primerov okužb med Kamničankami in Kamničani v zadnjem tednu, z osem aktivnih primerov zmanjšalo na dva oz. tri aktivne okužbe.

Podobna slika je tudi v Domžalah, kjer so pred šestimi dnevi sicer res odkrili dva nova primera okužbe, vendar imajo zaenkrat zabeležene le še tri aktivne okužbe. En aktiven primer okužbe, ki je bil odkrit pred trinajstimi dnevi, je zabeležen tudi med občani občine Komenda, vendar v zadnjih dveh tednih ni bilo odkritih novih primerov. Novih okužb pa ni bilo odkritih tudi med prebivalci vseh ostalih občin, ki mejijo na kamniško, ki so brez potrjenih aktivnih okužb, upamo pa, da bo tako tudi ostalo.

Kljub spodbudnim številkam, ki resda vzbujajo optimizem, pa le-te vseeno niso razlog, da bi zanemarili oz. opustili priporočene preventivne ukrepe.

 

X