Naslovnica / Napovedi in obvestila / Kneippov dan v Termah Snovik – “Narava je vir zdravja.” (Sebastian Kneipp)

Kneippov dan v Termah Snovik – “Narava je vir zdravja.” (Sebastian Kneipp)

Dan, ki ga bomo namenili krepitvi imunskega sistema, razvajanju, sprostitvi v naravi in spoznavanju načinov za zagotavljanje zdravega življenja brez obremenitev in stresa.

Vabljeni v Terme Snovik, da spoznate celostno življenjsko filozofijo Sebastina Kneippa za ravnovesje telesa in duha. V letu 2021, ko obeležujemo 200. obletnico rojstvo Sebastiana Kneippa, širimo pozitivne učinke njegove filozofije, ki s knajpanjem zdravi naše telo in dušo.

V Termah Snovik smo razvili edini celostni Kneipp center v Sloveniji, kjer boste imeli priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja ali enodnevnega obiska kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar.

Program Kneippovega dne – 10.07.2021

  • Pozdrav gostitelja Kneipp vodnika in Kneipp kava (9:30)
  • Voden Kneipp bosonogi pohod po Naj tematski poti leta 2018 (10:00-12:00)
  • Skupinska zvočna kopel (12:00-13:00)
  • Sprostitvene tehnike (13:00-14:00)
  • Zaključek in poslovilne besede (14:00)

Cena programa: 35 € za zunanje obiskovalce, 25 € za apartmajske goste

Potrebne so vnaprejšnje prijave: animacija@terme-snovik.si; 01 83 44 100 ali na recepciji Term Snovik. Program si lahko zagotovite tudi z nakupom v spletni trgovini Term Snovik na https://www.terme-snovik.si/si/trgovina/kneippova_dozivetja/kneippov-dan.

Po zaključku programa vas vabimo, da se osvežite in zaplavate v bazenih s termalno vodo in pustite razvajati vaše brbončice z okusno lokalno hrano restavracije Potočka. 

Pridružite se nam in se prepustite zdravilni moči termalne vode in zelene narave Tuhinjske doline.

Več o programu: 

Brez poskusa hoje kar brez čevljev ne bo šlo, enostavno morate na Kneippovo bosonogo pot po Naj tematski poti leta 2018. Doživetje vključuje: spoznavanje s Kneippovo filozofijo, naravno refleksno masažo, preizkus Kneippovih hidroterapij, okusno Kneippovo presenečenje, vodeno sprostitev, test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus). Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj odkrivate blagodejne učinke zelišč na lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.

ZVOČNA MASAŽA IN SPROSTITEV – SKUPINSKA ZVOČNA DELAVNICA S TIBETANSKIMI SKLEDAMI IN DRUGIMI TERAPEVTSKIMI GLASBILI

Na delavnici bodo predstavljene zvočne posode, kot učinkovit terapevtski pripomoček za sproščanje in odpravo stresa. Na delavnici bodo predstavljena tako teoretična izhodišča, kaj zvočne posode sploh so, možnosti njihove uporabe in pa pozitivni učinki, ki jih ima njihova uporaba in pa tudi praktični primeri uporabe.

Zvočna masaža je metoda sproščanja, ki predstavlja uspešen način za preprečevanje in zmanjševanje stresa ter za krepitev zdravja. Zvoki in vibracije, ki jih ustvarimo z nežnim udarjanjem po zvočnih posodicah, potujejo po našem telesu in učinkujejo na dveh ravneh. Na psihičnem nivoju nas zvok popelje v globoko sproščeno meditativno stanje, ki našemu umu omogoča počitek. Na fizičnem nivoju vibracije potujejo po celotnem telesu in masirajo naše organe, tkiva in celice telesa. Na tak način spodbudimo pretok telesnih tekočin in omogočimo harmonično delovanje našega telesa. V toku zvočne masaže se vibracije širijo po telesu kot koncentrični krogi, kakršni nastanejo pri metu kamna v vodo. Če naše telo primerjamo s finim peskom, ki se je zaradi zunanjih vplivov umazal in na nekaterih mestih spremenil v grudice, zvočne vibracije, ki potujejo po telesu kot nežni valovi na površini vode, omogočajo mehčanje otrdelih predelov. Z rednim izvajanjem zvočne terapije in harmonizacijo prispevamo k odpravljanju oz. zmanjšanju številnih fizičnih simptomov, ki so povezani s stresom.

DIHALNE VAJE & JOGIJSKO DIHANJE

V jogi so znane številne dihalne tehnike, ki imajo različne učinke na fizično, mentalno in energijsko telo. Dih je most med telesom in umom. Je enostavna, varna in učinkovita tehnika, ki jo lahko izvajamo kadarkoli in kjerkoli. Jogijsko dihanje se imenuje tudi dihanje s trebušno prepono, saj je ravno to ključni del iz katerega izvira vsak vdih in izdih. Z jogijskim poglobljenim in pravilno usmerjenim dihanjem delujemo na parasimpatično živčevje, ki nam pomaga regulirati naš srčni utrip, krvni tlak, prebavo, prekrvavljenost našega telesa se poveča, s tem pa se izboljša tudi naše zdravje in dobro počutje.

VODENA VIZUALIZACIJA

Vizualizacija je sprostitvena tehnika, ki sprosti telo, umiri misli ter zmanjša napetosti v telesu. Ta tehnika nam pomaga povezati naš zavedni  in nezavedni um, za dosego pozitivnih odzivov. Pri vodeni vizualizaciji poslušamo glas osebe, katera nas vodi skozi zgodbo, ki vključuje predstave in mentalne sike, ki so namenjene sprostitvi, umiritvi, povečanju samozavesti, zmanjševanju anksioznosti, doseganju ciljev, manifestaciji, izboljšanju razpoloženja idr. Vizualizacija nam pomaga učinkoviteje obvladati svoja čustva in življenjske izzive. Lahko jo izkoristimo kot kratek odmor od resničnosti, da se odmaknemo v notranje zavetišče, kamor lahko pobegnemo, ko postanejo pritiski življenja pretežavni.  Tu se lahko popolnoma sprostimo, naberemo novih moči, da smo potem lažje kos življenjskim izzivom in pozitivno zremo naprej v prihodnost.

 

 

Besedilo in fotografije: Terme Snovik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve