Naslovnica / NOVICE / Knjiga Srečanja športnikov v občini Kamnik in Termah Snovik 2003-2015

Knjiga Srečanja športnikov v občini Kamnik in Termah Snovik 2003-2015

Vsako leto v Šmartnem poteka srečanje športnikov Slovenije. Pri tem sodeluje kar nekaj društev in organizacij, predvsem ŠD Šmartno, Terme Snovik, OŠ Šmartno, Društvo dogodek Kamnik in TD Tuhinjska dolina. Športnikom se navadno pridružijo tudi nekatere medijske in javne osebe. Povabljeni gostje se najprej zberemo na športnem igrišču v Šmartnem, kjer je osrednji dogodek nogometna tekma in druženje z navijači. Navadno v eni ekipi nastopajo smučarji skakalci, na drugi strani pa biatlonci. Obe ekipi okrepimo z drugimi znanimi športniki in medijskimi osebnostmi. Ob igrišču se nam pridružijo tudi župan občine Kamnik in župani sosednjih občin, poslanci in drugi. V zaključku se udeleženci zberemo na družabnem srečanju v Termah Snovik.    

Omenjeno srečanje je bilo organizirano dvanajstkrat, vse od leta 2003. V ta namen je tudi nastala knjiga na 272 straneh, ki prikazuje dogodke iz posameznih srečanj ter tudi srečanj s športniki v Kamniku in Zgornjem Tuhinju. Z zapisanim in fotografsko dokumentacijo želimo izkazati zahvalo vsem udeležencem prireditev, kakor tudi organizatorjem in pokroviteljem. V knjigi so navedeni dosežki posameznih šampionov najvišje ravni.

Posebno poglavje smo namenili tudi Kamniškim športnikom, seveda tistim, ki so se srečanj udeležili. Kar nekaj je zapisanega tudi o zgodovini smučarskih skokov.

V knjigi je tudi kar nekaj fotografij o lepotah občine Kamnik, ki je zagotovo ena najlepših občin v Sloveniji in tudi širše.

Knjiga in tudi prireditve imajo nekaj osnovnih namenov, predvsem pokazati spoštljiv odnos do sedanjih in predvsem bivših šampionov in njihovih dosežkov, prikazati vrednote, ki jih udejanja šport ter spodbujati športno rekreacijske aktivnosti mladih in tudi ostalih.

V občino Kamnik in Terme Snovik prihajajo športniki, ki so ali dosegajo izjemne dosežke svetovne vrednosti, predvsem pa se izkazujejo z vrlinami človeka. Vzamejo si čas za svoje občudovalce in navijače. Tudi zaradi tega so šampioni. V veliko čast in ponos nam mora biti, da so bili naši gostje Petra Majdič, Primož Peterka, Primož Ulaga, Peter Prevc, Robert Kranjec, Rok Benkovič, Jakov Fak, Franci Petek, Žan Košir, Ari Pekka Nikkola, Andrej Jerman, Goran Janus, Uroš Velepec, Tomaš Kos, Janez Vodičar, Vasja Bajc, Matjaž Zupan, Jani Grilc, Peter Žonta, Bojan Prašnikar, Đoni Novak, Matjaž Smodiš, Tomaž Humar, Miran Tepeš, Klemen Bauer, Andreja Mali, Luka Mezgec in še bi lahko naštevali do številke 150.

Letošnjemu dogodku so se pridružili  tudi visoki vojaški predstavniki iz petnajstih držav Evrope, Ruske federacije, Kitajske in ZDA, ki zastopajo svoje države v Sloveniji ter predstavniki Generalne policijske uprave.

Izdajo knjige so omogočili številni pokrovitelji, ki se jim najlepše zahvaljujemo.

Jože Arko

Foto: naslovnica in hrbtna stran knjige.

Foto: naslovnica in hrbtna stran knjige.