Naslovnica / NOVICE / Ko greste na sv. Primoža ne parkirajte kjerkoli

Ko greste na sv. Primoža ne parkirajte kjerkoli

Četudi se radi rekreirate in ste v dobri kondiciji, to še ne pomeni, da znate tudi parkirati.

Na Svetem Primožu je luštno in skorajda ni lepše preživetega dopoldneva, kot je srkanje dobrega čaja, ki ga »GO« oz. na sv. Primožu nad Kamnikom skuha tamkajšnji oskrbnik Peter. Še posebej, če je dan lep kot je današnji.

Žal pa se ob takšnih lepih dneh prevečkrat zgodi tudi to, da so nekateri rekreativci in pohodniki, ki pridejo z avtomobili, preveč zaverovani zgolj v lastno rekreacijo, da ne omenjamo njihove zadnje plati, pozabljajo pa na dejstvo, da ceste, ki vodi proti sv. Primožu, ne uporabljajo zgolj pohodniki, ampak tudi vozniki ter prebivalci, ki živijo v zaselkih pod sv. Primožem. Le-ti se morajo po omenjeni cesti večkrat peljati tudi s traktorjem, ali kakim drugim večjim in širšim vozilom, kar pa je, zaradi nepremišljeno parkiranih avtomobilov na obeh straneh ceste, večkrat zelo oteženo, če ne že povsem nemogoče. Ob tako nespametno parkiranih vozilih bi se, v primeru intervencije, v precejšnjih škripcih bržčas znašli tudi gasilci in reševalci, če bi bila morda potrebna njihova pomoč.

Spričo tega vse obiskovalce sv. Primoža opozarjamo in prosimo, da naj svojih avtomobilov ne parkirajo in ne puščajo kjerkoli, ampak naj vozila parkirajo tako, da ne bodo ovirala normalnega prometa. V nasprotnem primeru se utegne zgoditi, da bo potrebno na sv. Primožu uvesti novo tekmovalno-rekreacijsko rubriko – Modri volan, ki bo podeljen voznici oz. vozniku, ki bo najbolj trapasto parkiral svoje vozilo.

parkiranje go

Ne gre namreč pozabiti, da so bili policisti na cesto proti sv. Primožu poslani že v začetku letošnjega leta, bržčas pa so šli na tovrstno »rekreacijo« tudi danes, saj naj bi bilo, po besedah bralca portala, ki nam je posredoval tudi fotografije, zaradi zaparkirane poti, ponovno kar nekaj hude krvi.