Naslovnica / KULTURA / Kok ti men zdej dol visiš ali ko učitelji postanejo najstniki

Kok ti men zdej dol visiš ali ko učitelji postanejo najstniki

V četrtek, 30. 5. 2019, smo bili v razprodani dvorani DKK priča posebni gledališki predstavi. Predstavi Kok ti men zdej dol visiš, v kateri so odrasli, večina njih je zaposlena na OŠ Marije Vere, stopili v čevlje najstnikov. Uporabljali so sleng, govorico mladih, in na odru uprizorili pogovore, ki jih slišijo v razredu in na hodnikih.

Predstava Kok ti men zdej dol visiš nastavlja ogledalo današnji družbi, kjer se prave vrednote preveč izgubljajo. Predstava, ki karikirano prikaže današnje najstnike, želi mlade spodbuditi k razmišljanju, da v življenju ne bodo dosegli veliko, če bodo le sanjali o slavi in denarju.

Prepogosto v družbi slišimo, da je tako otrokom kot odraslim vseeno za to ali ono stvar. To pa vsekakor ne moremo reči za zbrano druščino na odru. V predstavo so vložili kar nekaj ur svojega prostega časa in kot je rekla ga. ravnateljica Violeta Vodlan, ji je bilo prijetno pozno popoldne, večkrat tudi zvečer, sedeti v svoji pisarni in slišati, kako v knjižnici vadijo, se smejijo in zabavajo. Tudi starši naših učencev, ki so si predstavo ogledali, so bili nad njo navdušeni. Pohvalili so angažiranost učiteljev, predvsem jih je fasciniralo to, da se je zdelo, da pred njimi stojijo pravi igralci. Učenci pa so naslednjega dne prihajali do učiteljev, ki so nastopili v igri, jih pohvalili, spraševali o igri in tudi sami odigrali kakšen dialog.

Na četrtkov večer so ponovno postali najstniki učiteljice Helena Brezar, Katarina Komatar, Kristina Ločniškar, Mojca F. Lukežič, Polona Mežnar, Teja Strlič, specialna pedagoginja Katarina Kesič Dimic, knjižničarka Vanja Hočevar, svetovalna delavka Helena Sternad in hišnik Mladen Novak. Pridružili pa so se jim Bojan Dimic, Rok Ločniškar in Anže Slana. Tudi tokrat sta jim na pomoč priskočila Goran Završnik kot režiser in Anja Bezlova kot svetovalka za gib iz Mladinskega centra Kotlovnica, ki pomagata, da OŠ Marije Vere s ponosom nosi ime po prvi slovenski diplomirani gledališki igralki.

Nastopajoči so se odločili, da predstavo uprizorijo za šolski sklad. Vsa zbrana sredstva bodo namenili nakupu sodobne šolske opreme, kot so kinestetične mize, hoki stolčki ipd.

 

Ravnateljica se je na koncu zahvalila tudi obiskovalcem, da so prispevali za boljši jutri otrok. Druženje se je zaključilo v preddverju, kjer so fantje iz skupine Hudo delili avtograme.

Tanja Štiglic, predsednica Šolskega sklada OŠ Marije Vere
Foto: Klemen Brumec

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve