Naslovnica / Dogodek / KIK OFF – podjetniški večer (Octupus Cirkolesa, Koofr, Elektrina)

KIK OFF – podjetniški večer (Octupus Cirkolesa, Koofr, Elektrina)

Podjetniki nam bodo na KIK off srečanju predstavili njihove poslovno pot ter razkrili izkušnje in pasti s katerim se spopadajo. Na druženju želimo spodbuditi podjetniško in inovativno miselnost ter razbliniti zagrenjene poglede današnjega časa.

Vabljeni vsi, ki si želite novih izzivov in vas zanima podjetništvo, inovativnost in razvoj, da si vzamete čas in se nam pridružite!


kikstarter0

Ambrož Modrijan – Octupus Cirkolesa
Ambrož Modrijan je začetnik v podjetništvu in bo predstavil svoj nove izdelek Octupus Cirkolesa.
Octopus Cirkolesa so narejeni iz aluminija in prevlečeni z pvc prevleko, ki obroč ščiti pred poškodbami, ob enem pa zagotavlja odličen oprijem na skoraj vseh trdih površinah, ki jih najdemo na ulici in v telovadnicah. Obroči se sestavijo iz petih ali štirih delov, (odvisno od naročila), število delov vpliva zgolj na velikost obroča v razstavljenem stanju. Obroč odlično združuje šport in ples, uporabniku pa pusti nepozabne občutke. Zraven oborča pripadajo še inox vijaki in ključ za privijačenje vijakov. Velikost obroča se določi glede na višino uporabnika, notranji premer obroča je približno 10 cm večji od višine uporabnika. Vsak obroč je narejen posebej za njegovega uporabnika .

Damjan Matičič – Koofr (start up leta 2013)
Damjan Matičič, direktor podjetja Koofr, je diplomant Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani. V preteklosti je deloval na področju razvoja programske opreme namenjene zahtevnejšim okoljem, predvsem v okoljih, kot sta energetika in IT. Leta 2013 je skupaj z ekipo ustanovil startup podjetje, v katerem trenutno skrbi za vodenje, prodajo, finance in UX.

Koofr je ekipa šestih zaposlenih, ki se ukvarja z razvojem programske opreme za računalništvo v oblaku. Podjetje je ponudnik istoimenske aplikacije Koofr, ki omogoča enostavno shranjevanje osebnih in poslovnih podatkov na internetu. V Koofr lahko naložite dokumente, slike, glasbo, filme, skratka vse kar je v digitalni obliki in do njih dostopate z računalnikom, mobilnikom ali tablico.

Urban Bergant – Elektrina
Internet of Things: Connect your Embeded System to the Cloud
Elektrina je visokotehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem elektronike in programske opreme.
V podjetju so zaposleni strokovnjaki s področja elektrotehnike, računalništva in naravoslovja. Delo temelji na inovativnem združevanju izkušenj in najnovejših tehnologij. Malo podjetje, ustanovljeno v letu 2005, praznuje desetletnico obstoja, s petnajstimi zaposlenimi, ki ustvarijo na leto prek 4,3 Mio Eur prihodkov.

Urban Bergant bo predstavil vgrajene sisteme, ki so priključeni v oblak lahko najdete v proizvodih okoli vas: Fitnes monitorji, hišni varnostni sistemi, odpiralci garaž, hišni prezračevalni sistemi, hišni ogrevalni sistemi, industrijska krmiljenja. Na primeru vremenske postaje Netatmo in toplotne črpalke Kronoterm bosta praktično prikazana dva sistema: prvi samo zbira in posreduje podatke v oblak, drugi prenaša informacije/zahteve v realnem času med toplotno črpalko in uporabnikom. Pogovarjali se bomo o gradnikih in tehnologijah oblačnega sistema in predstavili pasti takšne implementacije. Prikazali bomo prednosti, ki jih takšni sistemi prinašajo uporabniku, kot tudi proizvajalcu.

Pokrovitelj večera: Elektrina d.o.o.