Naslovnica / Dogodek / Koncert skupin Ewok in New Wave Syria

Koncert skupin Ewok in New Wave Syria

ewokPosnemanje plesnih gibov v Kotlovnici ni samo dovoljeno, temveč tudi spodbujano. Vabljeni v Kotlovnico na koncert dveh odličnih živi akt bendov.

Vrata ob 21.00
Vstopnina: 3eur

Ewok:

Ewok zvenijo kot idealna mešanica elektra, rocka in tehna. Po odmevnih nastopih v Ljubljani se ogrevajo pred lansiranjem prvenca, ki izide v začetku naslednjega leta. Zasedbo sestavljajo Miha Šajina (Moveknowledgement), Milan Jerkič (Intimn Frizurn) in Luka Kuhar (Na lepem prijazni).

http://soundcloud.com/ewokband/
https://www.facebook.com/EWOKband

New wave Syria:

Rok Pezdirc in Urša Golob Pezdirc pod imenom New Wave Syria delujeta od leta 2007.Analogni sintetizatorji, naredi sam filozofija in circuitbending so imeli velik vpliv na njuno ustvarjanje glasbe in širše dogajanje okrog nje. Zase pravita da sta bližje rock’n’rollu kot pa tipični elektronski produkciji, pri ustvarjanju glasbe uporabljata raznovrstne sintetizatorje, ritem mašine in ostale naprave, glasbo pa izvajata v živo.Značilnosti njune glasbe so distorzirane melodije in beati, kontrast med tihim in glasnim ter naefektirani vokali.

New Wave Syria sta v letu 2009 posnela prvi album z naslovom Hello, Yes, ki je izšel pri založbi Cheap Tunes. Album je bil dobro sprejet tako med poslušalci kot med kritiki in je bil kasneje tudi proglašen za najboljši domači album leta 2009 s strani različnih medijev.Glasba z albuma Hello, yes je tvorila tudi zvočno podobo filma Izlet (2011), za kar sta New Wave Syria prejela nagrado Vesna za najboljšo filmsko glasbo.Maja 2013 sta v samozaložbi izdala svoj drugi album z naslovom Summer, ki nadaljuje izročilo naredi sam estetike, melodičnega elektro popa, distorziranih sintov in ritem mašin.

http://newwavesyria.com/
https://newwavesyria.bandcamp.com/