Naslovnica / Dogodek / Martinova tržnica na Glavnem trgu

Martinova tržnica na Glavnem trgu

martinova trznicaPo pripovedovanju vinogradnikov je letošnja trgatev bila nadvse uspešna, v vinskih kleteh pa že zori mošt, ki obeta odlično letino. Ali bo res odlična pa boste lahko poskusili že v soboto, 7.11.2015, ko bo Glavni trg v Kamniku od 8. do 13. ure gostil Martinovo tržnico.

Predstavili se bodo ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot iz različnih koncev Slovenije, poudarek bo predvsem na mladih vinih in kot je že v navadi, na zdravi domači hrani, ki so jo pridelali pridni lokalni kmetje. Martinovo vzdušje bo obarval kulturno-umetniški nastop folklorne in glasbene skupine, kot veleva tradicija pa se boste poveselili ob šegavem krstu mošta in nazdravili z novim vinskim letnikom.

Martinovo, tako kot vsi prazniki, ima nekaj posebnosti tudi v prehrani. Martinova pojedina je razširjen ljudski običaj, ko tradicionalno postrežejo tudi z Martinovo gosjo. Povezano je z legendo, ki govori o tem, da se je Martin skril med gosi, ko so ga iskali, da bi mu sporočili, da je izvoljen za škofa. Gosi naj bi ga s svojim oglašanjem izdale, zato naj bi morale na dan njegove smrti umreti.

Z Martinovim krožnikom vas bodo postregli tudi na eni izmed stojnic, seveda pa bo dogodek obogaten tudi z Okusi Kamnika, saj boste lahko poskusili firštov golaž, kajžarsko klobaso in tuhinjsko filo.

Vabljeni na razvajanje z kulinaričnimi dobrotami in odlični vinski kapljici.