Naslovnica / Dogodek / Oko Kamnika

Oko Kamnika

oko kamnika
V sredo ob 20h bo na Glavnem trgu v Kamniku potekala neformalna otvoritev in druženje ob odprtju razstave Oko Kamnika. Razstava bo na ogled do 9. septembra.

Oko Kamnika je fotografska razstava na prostem, ki jo že enajsto leto zapored pripravljajo člani Foto kluba Kamnik. V preteklosti so se lotevali že številnih tem, ki na tak ali drugačen način odsevajo Kamnik ter okolico; naravne lepote, kulturno dediščino, prebivalce ter običaje.

Letos tema ni bila opredeljena vsebinsko, edino napotilo fotografom pa je bilo, da zajamejo dokumentarno serijo fotografij, ki  je zaokrožena v vsebinsko celoto. Sedem avtorjev je ustvarilo raznolike fotografske zgodbe.

Serija Dušana Letnarja nosi zelo osebno noto, dvojec RNMR gledalca sooči z vprašanji bogate, a na žalost propadajoče industrijske dediščine, Lučka Vavpetič pa ponuja nenavaden pogled na Plečnikovo zapuščino. Pogled v delavnico in košček družinskega življenja mizarke odstira Katja Jeras, na poučno ekskurzijo v naravo pa gledalca popelje Andrej Flerin. Ne nazadnje pa na neusmiljen tek časa  opomni še Blaž Janežič.