Naslovnica / Dogodek / Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu – praktični del

Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu – praktični del

Se bi radi naučili osnov varnejšega obiskovanja gora, pa ne veste na koga se bi obrnili? Hodite v hribe tudi pozimi oziroma takrat, ko je na njih še sneg in led, še nimate veliko znanja in izkušenj? Bi radi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja? Ali pa bi radi samo izpopolnili svoje znanje? Potem je ta tečaj, pod vodstvom izkušenih “mačkov”, kot nalašč za vas.

Kdaj 13. 12. 2014
Kje Kamniške Alpe
Vodnik/ kontakt Bojan Pollak
Prijave do ponedeljka, 8. 12. 2014, do 18. ure na bojan.pollak@siol.net ali na mobilni telefon: 041/826 375 oziroma telefon: 01/839 17 47
Informacije na elektronsko pošto: bojan.pollak@siol.net ali na 041/826 375 ali 01/839 17 47
Namen Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led – vendar ne ledeniki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.
Cena Člani PD Kamnik (plačana članarina 2014): 15 evrov, člani ostalih PD (plačana članarina 2014): 20 evrov, nečlani PZS: 25 evrov
Oprema/ dokumenti Poleg dobre planinske obutve, obleke, rokavic, kape, gamaš in podobnega, še cepin, dereze in palice.

tečaj zimske hoje v goreNa teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, ki bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, si jo lahko nekaj tudi izposodite. Glede tega, se boste dogovorili na teoretičnem delu, ki se bo odvijal 10. 12. 2014.

Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v hribe pozimi.

Stroški, ki se delno pokrivajo s prispevkom, so: uporaba prostora, brošura (opomnik za opremo in nevarnosti), 3 predavanja, svetovanje, pregled opreme, morebitna izposoja opreme, vodenje na vajah, na turi in pisno gradivo o opremi, nevarnostih in osnovah gibanja v gorah in planinah v snegu. Ostali stroški tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje itd.) v tej ceni niso vključeni.