Naslovnica / Dogodek / Razpisi v letu 2016 (KIKštarter)

Razpisi v letu 2016 (KIKštarter)

 

Podrobno vam bomo predstavili razpise, subvencije in ugodna finančna posojila, ki bodo na voljo v letu 2016

V letu 2016 nas čakajo številni razpisi tako za nepovratna kot tudi za povratna sredstva. Glede na načrt vlade naj bi letos za različne projekte počrpali 436 milijonov evrov evropskih kohezijskih nepovratnih sredstev. Poleg bo še iz slovenskega proračuna šlo 70 milijonov evrov. Priložnosti za črpanje sredstev bodo za tehnološki razvoj podjetij, za vlaganja v raziskave in razvoj, za podjetja v gradbeništvu, za  delodajalce (spodbude za zaposlovanje). Poleg razpisov v Sloveniji pa imajo podjetja možnost prijave na razpise direktno v Bruselj.

Za prijavo na razpise za pridobitev nepovratnih oziroma povratnih sredstev se je potrebno ustrezno pripraviti in le to načrtovati, zato vas v sredo 17.2.2016 vabimo na seminar, kjer vam bomo poleg aktualnih in predvidenih razpisov predstavili tudi tematska področja ter osnovna vprašanja na katera je potrebno odgovoriti, če se želimo prijaviti na razpis.

Na predavanju vam bomo tako predstavili najnovejše informacije v povezavi s slovenskimi in EU razpisi. Izvedeli boste kakšni razpisi obstajajo, kakšna je razlika med tistimi, ko so na voljo v Sloveniji ter tistimi v Bruslju, kateri razpisi so aktualni in katere se pričakuje v Sloveniji ter kaj je potrebno pripraviti za uspešno prijavo. Prvo predavanje na temo razpisov bo splošno in bodo poleg virov finančnih sredstev za podjetja, predstavljeni tudi viri za javne zavode, društva in kmetijska gospodarstva.

Predavanje bo razdeljeno po naslednjih sklopih:

  • Uvod o nepovratnih in povratnih sredstvih;
  • Predstavitev razpisov v Sloveniji (podjetja, javni zavodi, društva, kmetijstvo);
  • Predstavitev programa Horizon2020 (SME in FTI);
  • Kdaj se odločiti za prijavo in kako se je lotiti?;
  • Uspešne zgodbe podprte iz nepovratnimi sredstvi iz Bruslja in Slovenije;
  • Aktualni razpisi in predvideni razpisi – možnosti projektov – razprava;

Predaval bo:

Matija Matičič – MM SOL, učinkovite trajnostne rešitve, s.p.

Matija Matičič je strokovnjak iz področja prijav projektov in priprave investicijske dokumentacije. Svojo bogato znanje in izkušnje je pridobil s številnimi uspešnimi prijavami projektov in pripravo ustrezne dokumentacije za pridobitev nepovratnih in povratnih sredstev tako za podjetja kot za javne zavode. Skupna vrednost uspelih prijav na katerih je sodeloval dosega že 5 milijonov evrov. Matija Matičič ima tudi 10 letne izkušnje iz področja trajnostnega razvoja (varstvo okolja, energetika, industrija, …), kar prispeva k celostnemu razumevanju in snovanju projektnih idej primernih za prijave na EU razpise.

Vstopnina / kotizacija: Vstopnine ni