Naslovnica / Dogodek / Sobotna delavnica z NINO KOŽELJ – izdelovanje grafike v tehniki “gumitisk”

Sobotna delavnica z NINO KOŽELJ – izdelovanje grafike v tehniki “gumitisk”

nina kozelj delavnica mmk1Galerija  Miha Maleš  pripravlja v sodelovanju s kiparko in grafičarko Nino Koželj cikel treh grafičnih delavnic, ki se bodo odvijale vsako drugo soboto v mesecu. Material bomo priskrbeli mi, udeleženci pa boste poskrbeli za veliko mero ustvarjalnosti. Delavnice so namenjene vsem ustvarjalcem, tako najmlajšim kot tudi odraslim. Trajajo dve uri.

Potrebne so predhodne prijave, ki jih zbiramo na telefonsko številko Saša Bučan (031 805921). Minimalno število udeležencev za izvedbo posamezne ustvarjalnice je 10 prijav.

Cena posamezne delavnice je 5,00 €, v kolikor pa se udeležite cikla treh delavnic je cena paketa 12,00 evrov.

Prva delavnica bo v znamenju prihajajočih božičnih in novoletnih praznikov in udeleženci bodo izdelovali lične voščilnice v tehniki gumitiska. Pričakujemo vas v soboto, 12. decembra 2015, ob 10. uri. Prijave sprejemamo do četrtka, 10. decembra.

nina kozelj delavnica mmk

Program ustvarjalnih delavnic:

Sobota, 12. 12. 2015, od 10. do 12. ure:  GUMITISK

Na prvi grafični delavnici bomo izdelovali grafike v tehniki “gumitiska” – to je tehnika visokega tiska, ki je primerna tudi za najmlajše. Spoznali se bomo z grafičnimi barvami, valjčkom ter grafično prešo.

Sobota, 13. 2. 2016, od 10. do 12. ure:  LINOREZ

Druga grafična delavnica bo v znamenju linoreza – najbolj prepoznavni tehniki visokega tiska. S posebnimi nožki bomo v linolej izrezali vsak svoj znak, nato pa ga s prešo odtisnili na papir. S tem znakom, ki ga imenujemo tudi ex-libris, lahko označimo vse svoje knjige.

Sobota, 12. 3. 2015, od 10. do 12. ure: MONOTIPIJA

Na tretji grafični delavnici se bomo srečali z monotipijo, prav posebno grafično tehniko, ki s svojo žametno linijo v umetniško delo spremeni prav vsako risbo. Monotipija je najpreprostejša grafična tehnika, ime pa je dobila po tem, ker nam za razliko od ostalih tehnik, omogoča en sam grafični odtis.
Vljudno vabljeni!