Naslovnica / Dogodek / Uresničimo sanje – dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami

Uresničimo sanje – dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami

 

Letos se bo 16. Aprila 2016 ob 20.00 uri, v Krajevnem domu Šmarca pri Kamniku, odvijal že 7. Dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami z naslovom URESNIČIMO SANJE.

Z zbarnimi sredstvi na koncertu, bomo otrokom , ki so gibalno ovirani, omogočili tri dnevni obisk Turistične kmetije Prodnik, ki se nahaja v Radmirju ob glavni cesti Celje – Logarska dolina. Ta kmetija je dostopna tudi otrokom , ki jih je življenje prikovalo na invalidske vozičke. Otroci bodo tako preživeli dneve , ob povsem domačih dobrotah. Po svojih zmožnostih, bodo tudi sami skrbeli za živali in pomagali pri pripravi obrokov in podobno. Spoznali bodo naravo in vse , kar se dogaja na kmetiji. Omenim naj, da imajo ti otroci bolj slabo predstavo, če jim vse to razlagajo v šoli samo ob slikah in učbenikih.

V lanskem letu so spoznali zelo veliko novega, a jim je zmanjkalo časa, da bi vse videli, tako da smo se letos odločili, da jim skušamo pomagati, da bodo spoznali še tisto, kar niso v lanskem letu.

Vsaka takšna stvar potegne za seboj tudi denar. Že tako so starši takšnih otrok, vsakodnevno omejeni, kar se tiče denarja. Velikokrat bi svoje otroke kam peljali, a jim to družinski standard ne dopušča,zato sem se odločil, da jim pomagam skupaj z dobrimi ljudmi. Vsako leto, se ob takem času slišiva s Kondradom Pižorn – Kondijem in vedno sva istih mislih, GREMO NAPREJ, priredimo dobrodelni koncert. Tako se bo sedaj ovijal že 7. po vrsti. Tako vse do sedaj, bo tudi tega povezoval čez cel večer Konrad.

Vabilu so se odzvali številni nastopajoči, med drugimi tudi;

  • MePZ Cantemus iz Kamnika
  • Toni Sternad
  • Banda citrarska s Klemnom Torkarjem
  • Tanja Zajc Zupan z pevko Tejo Saksida
  • Tamburaška veteranska skupina Bisernica
  • Ansambelj Skrivnost
  • Mara in ljudske pevke

Ter skupina The Eccentrics, ki je tudi nekako pred letom in pol nastala ravno za 6. Dobrodelni koncert in ima v vsojih vrstah tudio dva člana, ki sta gibalno ovirana

Kot sem že omenil, bo program povezoval humorist Konrad Pižorn Kondi.

Upamo, da bomo tudi letos uspešni, in da bomo uresničili sanje tem otrokom, kajti ni lepšega, kot takrat, ko vidiš vesele in zadovoljne učke teh otrok, ko h tebi stegnejo svoje roke in ti s tem povedo: HVALA DA NAM URESNIČUJETE SANJE.

Želimo si čim večjega obiska, da zberem ta prepotreben denar, in omogočimo ` SONČKOM ` da bodo sijali in se veselili na kmetiji Prodnik.

uresnicimo sanje1