Naslovnica / ŠPORT / Kolesarji Calcita so na Pohorju osvojili štiri naslove državnih prvakov v vzponu

Kolesarji Calcita so na Pohorju osvojili štiri naslove državnih prvakov v vzponu

Mariborsko Pohorje je bilo letošnje prizorišče državnega prvenstva v vzponu z gorskimi kolesi. Desetkilometrska trasa s startom v Pekrah in ciljem pri Bolfenku z višinsko razliko 649 je prinesla tudi veselje v ekipo Calcit Bike Teama.

Rok Naglič je postal državni prvak v kategoriji elite, Blaž Žle je bil tretji in najboljši v konkurenci do 19 let, Mihael Štajnar je osvojil majico državnega prvaka v kategoriji do 23 let, Maruša Knap pa je bila prva med ženskami.

“Na današnji dirki sem imel cilj biti čim dlje v stiku z vodilnimi in s tem nisem imel večjih težav. Nekje na polovici sem malo dvignil ritem, potem pa je ritem dvignil še Naglič, tako da smo potem ostali samo še štirje tekmovalci. Proti koncu dirke so me noge že kar konkretno pekle, tako da bi bila vsaka sprememba ritma neugodna. 800 metrov do cilja je napadel Žle, skušal sem slediti ostalim trem na tempo, vendar so bili v zaključku premočni, da bi jim sledil. Sem pa vseeno zelo zadovoljen z rezultatom in z osvojitvijo majice,” je povedal Štajnar.

Rezultati: https://prijavim.se/uploads/3499_result.pdf

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se

X