Naslovnica / Črna kronika / Kolesarski padci in razlito gorivo

Kolesarski padci in razlito gorivo

V kolesarja, ki je v Šmarci padel pri vožnji čez tire, je nato trčila še kolesarka, v Stranjah pa je iz vozila iztekalo gorivo.

Kamniške urgentne službe imajo ta vikend kar precej dela, saj so že včeraj, nekaj po 12. uri posredovale pri prometni nesreči na Tomšičevi ulici, kjer voznica osebnega vozila ni upoštevala prednosti na prehodu za pešce in trčila v invalidski voziček, ki ga je v tistem trenutku čez prehod za pešce potiskal spremljevalec osebe. Pri trčenju je oseba na invalidskem vozičku utrpela lažje poškodbe, zaradi katerih je bila odpeljana v UKC Ljubljana, policisti pa so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Padec kolesarja v Šmarci

Nedolgo zatem, včeraj, nekaj pred 14. uro, pa so reševalci, policisti in gasilci prejeli obvestilo, da je v Šmarci prišlo do padca kolesarja. Po navedbah PU Ljubljana so policisti ugotovili, da je kolesar zapeljal čez železniške tire in padel, nato pa je v njega trčila še kolesarka, ki je vozila za njim.

V nesreči sta se kolesar in kolesarka lažje poškodovala, kolesar pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo, po vseh znanih dejstvih, ustrezno ukrepali, najbrž pa si bosta oba kolesarja, razen podpludb in odrgnin, prislužila tudi plačilni nalog, saj je vožnja prek železniških tirov v Šmarci za kolesarje od nedavnega prepovedana tudi s prometnimi znaki.

Razlito gorivo v Stranjah

Komaj dobro so pobrali padla kolesarja, pa so morali gasilci PGD Kamnik znova posredovati. Tokrat so bili na pomoč poklicani v Zgornje Stranje, kjer je pri tamkajšnji trgovini iz parkiranega osebnega vozila iztekalo gorivo. Gasilci so iztekajoče se gorivo prestregli z lovilno posodo, že razlito gorivo pa so popivnali z vpojnim sredstvom.

Padec kolesarke v Nevljah

Upamo, da po napornem včerajšnjem dnevu, reševalci, policisti in gasilci ne bodo imeli preveč dela tudi danes, četudi so bili nekaj pred poldnevom obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje kolesarka, ki je padla v Nevljah, podrobnosti o dogodku pa nam zaenkrat še niso znane.

 

X