Naslovnica / ŠPORT / Kolesarstvo: Krajnc letošnji svetovni pokal začel z 42. mestom

Kolesarstvo: Krajnc letošnji svetovni pokal začel z 42. mestom

Češka je bila 23. in 24. maja prizorišče prve dirke svetovnega pokala v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu, na startu v Novem Mestu na Moravskem pa je med trojico Slovencev bil tudi član Calcit Bike Teama Gregor Krajnc. Svoje delo je na mokri progi dobro opravil in dirko v kategoriji do 23 let končal na 42. mestu.

Čeprav je bila vremenska napoved za Nove Mesto slaba že za nekaj dni pred dirko, je prvi dež tam padel v soboto zvečer. Krajnc je tako treniral na suhi progi v Vysočini Areni, ki bo drugo leto med tudi prizorišče svetovnega prvenstva. Večer pred nedeljsko jutranjo dirko mlajših članov je začelo deževati, to pa je bil obet za spolzke skalnate predele proge in preglavice za vožnjo prek korenin.

Grega na startu

Šentjurčan v dresu kamniške ekipe se je dobro spopadel z rahlim dežjem na startu in hladnim ozračjem. Startal je iz četrte startne vrste s številko 28, a je že na startni ravnini nekaj sekund izgubil, ko je eden od tekmecev hitro po znaku iz pištole za začetek strgal verigo. V startnem krogu je nato prišlo pred njim še do padca, kjer je znova šlo po zlo nekaj časa, tako kot tudi na ozki poti, ko je moral počakati nekaj trenutkov, da je lahko spet zakolesaril. Nato je Krajnc ujel ritem, se odlično peljal po klancih, kjer je pridobival mesta, s konstantno vožnjo pa je prišel do končnega 42. mesta.

Grega Kranjc»Startni krog sem šel dobro, odpeljal sem ga na 54. mestu. Ujel sem dober, konstanten ritem za preostanek dirke. V startnem krogu bi lahko dal kaj več od sebe in se bolj boril. Zadovoljen sem, želel bi si malo več sreče v startnem krogu, da bi ga končal nekje okrog 40. mesta in od tu nadaljeval. Dobro sem se počutil skozi celo dirko, držal sem ritem in prehiteval. Mogoče mi je malo težav povzročala tehnika v vožnji čez korenine. Zadnji krog so bili trije pred mano, ujel sem jih, na koncu pa so mi spet naredili razliko, ki je nisem več pokril, zato sem le zadržal pozicijo,« je razložil Krajnc, ki je lani, ko je bil še prvo leto med mlajšimi člani, češko preizkušnjo končal na 83. mestu.

Na Češkem sta bili še Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, prva je žensko elite dirko končala na 14., druga pa na 15. mestu.

Krajnca pa nova dirka svetovnega pokala čaka že zadnji vikend v maju, ko je na sporedu dirka v nemškem Albstadtu, tam bo od Calcit Bike Teama še Tina Perše.

Calcit Bike Team